avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită modalitate executare silita datornic persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

modalitate executare silita datornic persoana fizica

Buna ziua,

Avem hotarare judecatoreasca pentru executarea silita a unui fost chirias care a lasat o datorie de 5.000 lei la asociatie si la taxe si impozite. Problema este ca omul nu are nimic pe numele sau si s-a pus poprire pe salariu de unde incasam suma jenanta de 48 lei pe luna, intrucat are contract de munca de 2 ore pe zi, desi am informatii sigure 100% ca lucreaza 8 ore pe zi. Am achitat toate datoriile din banii nostri (ai familiei) intrucat se adunau foarte multe penalitati, insa solicit ajutorul D-voastra sa gasesc o solutie pentru recuperarea acestor bani. Pot actiona in judecata firma, avand posibilitatea sa dovedesc ca acesta a lucrat 8 ore pe zi de cel putin 2 ani de zile incoace?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: VictorIS , utilizator 11:11, 29 August 2011
Nu are importanta durata timpului de lucru, ci veniturile pe care le inregistreaza in statul de salarii. Daca aveti dovezi ca veniturile sale sunt mai mari, iar firma nu-si indeplineste obligatia de a infiinta poprirea asupra unei cote de 1/3 din venituri, puteti solicita in instanta validarea popririi infiintate.
Multumesc mult pentru raspuns,

Ma gandeam ca daca persoana respectiva are contract de munca de doar 2 ore iar el munceste efectiv 8 ore, este logic ca diferenta de bani este platita la negru. Daca ar avea contract pe 8 ore, venitul sau ar creste, urmand sa fie cel putin salariul minim pe economie pentru 8 ore lucrate pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita angajat lilyanne lilyanne Am primit la firma o instiintare pentru un angajat cu o hotarare judecatoareasca emisa pe numele unui angajat de la un IFN pentru suma de 2200 lei. Imi ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Angajatorul poate amana instituirea popririi salariale pana cand executorul trimite toate documentele stabilite prin lege znicolae9 znicolae9 Buna ziua , Suntem o mica firma recent infiintata ,care se confrunta cu o problema legata de instituirea unei popriri salariale. In fapt, am primit din ... (vezi toată discuția)