avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punerea in posesie asupra unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punerea in posesie asupra unui imobil

Patru mostenitori am depus actele inca din 2002 ca sa revendicam un imobil cu legea 10 la o anumita primarie.Acum primaria respectiva ne cheama sa ne restituie acel imobil.As dori sa stiu,daca se poate:
a) ce tip de act o sa ne dea?(certificat de mostenitor,act de ..propietate)
b)In acel imobil a functionat si functioneaza platind chirie catre primarie o societate comerciala.Care este durata maxima legala a contractului de inchiriere pe care acea firma il poate avea cu primaria?(eu presupun ca administratorul firmei,o persoana influenta in oras,putea sa isi faca un contract de inchiriere cu primaria pe o suma modica,sub pretul pietei si pe vreo 20 de ani si altfel sa se puna la adapost de cererea mostenitorilor de a restitui cladirea,cunoscandu-se cerinta legala care impune ca la schimbarea propietarului contractele de inchiriere incheiate de vechiul propietar trebuiesc respectate si de noul propietar)Primaria respectiva stia ca imobilul este revendicat.In acest caz legea ii permitea sa incheie un contract de inchiriere pe termen lung cu acea firma?
c)Daca firma respectiva refuza sa ne puna la dispozitie imobilul ce putem face?Sa ne adresam unui executor judecatoresc?
Va multumesc tuturor celor care ma vor lamuri in acest caz!
Cel mai recent răspuns: Faneegean , utilizator 15:48, 28 August 2011
a) Dispozitie de restituire a imobilului in natura.
b) Da. Insa societatea are obligatia sa elibereze imobilul
c) Va adresati instantei de judecata pt evacuare daca societatea detine un contract valabil.
Stimate domnule avocat Mihai Jus,
Din cate inteleg eu,chiar daca firma respectiva care functioneaza in imobilul pentru care suntem chemati sa ni se restituie ,are un contract de inchiriere cu primaria pe o anumita perioada,,legea o obliga sa evacueze imobilul,sa ni-l puna la dispozitie,inainte de a se implini termenul contractului de inchiriere?Nu ne poate obliga sa "preluam " in calitate de locatori acest contract?Locatarul nu se poate prevala de contractul de inchiriere ca sa nu puna la dispozitia noastra acea casa?
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E mai rentabila concesionarea decat aportul cu un teren in firma ? olden olden in cazul unei investiti pe un TEREN CONCESIONAT se poate pune sechestru pe teren daca exista o CONCESIONARE pe 20 de ani indiferent cui apartin DEBITELE - ... (vezi toată discuția)
''eliminarea'' chiriasilor din spatiu Barbituvik Barbituvik Buna ziua Am gasit acest site si ma adresez persoanelor care ma pot ajuta cu un raspuns . In urma cu 2 luni am achzitionat un imobil de la persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Imobil revendicat 10/200,chiriasi care nu vor nici sa plece,nici sa semneze un contract de inchiriere ContSters95727 ContSters95727 Suntem mai multi copropietari al unui imobil cu teren pe care l-am castigat in urma legii 10/2001.Fostii chiriasi au stat pe o chirie modica de 120 ron (pt un ... (vezi toată discuția)