avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... \'\'Eliminarea\'\' chiriasilor din spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

''Eliminarea'' chiriasilor din spatiu

Buna ziua

Am gasit acest site si ma adresez persoanelor care ma pot ajuta cu un raspuns .
In urma cu 2 luni am achzitionat un imobil de la persoana fizica ,pe societate -intrep individuala.
Propietarul anterior a avut o parte a imobilului inchiriata unei firme inregistrata la aceasta adresa ,actualmente in acest spatiu functionind un mic bar .
Eu doresc sa nu mai inchriez acest spatiu ,urmind sa il folosesc cu alta destinatie .

Actualii chiriasi nu vor sa il elibereze spatiu argumentind ca au investit bani si ca au contract s.a.m.d .Nu au platit energie electrica de o luna si cind am fost sa actualizez contractul cu ENEL am avut surpriza sa nu il pot face datorita acestei datorii .

Deci :
Chiriasul are inregiastrata firma pe adresa actuala a imobilului , in baza contractului de inchiriere cu vechiul propietar .
Din cite cunosc ,in momentul schimbarii propietarului ,orice contract/agrement cu vechiul propietar devine nul

Daca gresesc va rog sa ma corectati si nu in ultimul rind sa imi dati un sfat cum pot sa eliberez spatiul ,pentru a avita adunarea datoriilor si am folosii spatiu in scopul dorit

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Barbituvik , utilizator 18:41, 12 Septembrie 2014
Cand ati achizitionat imobilul nu ati avut cunostinta despre chiriasi?

Trebuia sa il achizitionati fara sarcini, vechiul proprietar trebuia sa rezilieze contractul cu chiriasii.

Daca nu inteleg sa elibereze spatiul de bunavoie intr-o perioada stabilita de comun acord va trebui sa ii dati in judecata ptr a fi evacuati fiind posibil si sa le platiti ceva ptr imbunatatiri daca au facut in zona inchiriata.

cyan a scris:

fiind posibil si sa le platiti ceva ptr imbunatatiri daca au facut in zona inchiriata.

Cumparatorul, la momentul tranzactionarii imobilului,a achitat vanzatorului pretul imobilului-inclusiv imbunatatirile existente
Chiriasul are dreptul sa se indrepte cu pretentii impotriva aceluia cu care a incheiat contractul,care a beneficiat de valoare mai mare a imobilului urmare imbunatatirilor executate de chirias-aspect necunoscut cumparatorului
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru raspunsuri

Da ,stiam de existenta lor ,si vroiam sa continui aceasta colaborare /contract ...dar dupa cele intimplate -datoriile depistate am constatat ca nu sunt oameni deincredere si la orice ora pot pleca ,si poi eu sa alerg dupa ei sa imi restituie datriile .asa mai bine prefer sa plece si gata.

Indraznesc sa mai pun o intrebare :
Carui organ abilitat sa ma adresez ptr un sprijin in aceasta situatie ......organele de politie ???/

Multumesc inca o data
Pentru evacuare trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc in baza contractului de inchiriere (daca ati preluat imobilul cu chiriasi cu tot).

Contractul de inchiriere este titlu executoriu.

www.avocatnet.ro/content/for...
Concret dv va confruntati cu situatia unui contract de locatiune in derulare -legal incheiat,pe care
Eu doresc sa nu mai inchriez acest spatiu
,
Pentru evacuare trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc in baza contractului de inchiriere

Carui organ abilitat sa ma adresez ptr un sprijin in aceasta situatie ......organele de politie ???/

Evacuarea chiriasului,poate fi legal realizata ,numai in baza unei hotarari judecatoresti,in temeiul NCC art 1831

Contractul de locaţiune

SECŢIUNEA a 2-a
Reguli particulare în materia închirierii locuinţelor
Art. 1831
Evacuarea chiriaşului
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, evacuarea chiriaşului se face în baza unei hotărâri judecătoreşti.
(2) Chiriaşul este obligat la plata chiriei prevăzute în contract până la data eliberării efective a locuinţei, precum şi la repararea prejudiciilor de orice natură cauzate locatorului până la acea dată.

Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2014
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)
Proces verbal scris de mana Egnar Egnar buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum ... (vezi toată discuția)
Mi se interzice intrarea pe proprietatea mea carmen silva carmen silva buna ziua am probleme cu un chirias, caruia i-am inchiriat casa. In spatele casei exista o curte interioara de 300 mp si prin curte o alee care duce la WC, ... (vezi toată discuția)