avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces verbal scris de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces verbal scris de mana

buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum sincer m-am razgandit vreu sa o vand .Mentionez ca sant chiiasii la zii cu chiria si intretinerea,doar ca eu as doii sa vand casa si sa anulez actul de mana de inchiriere .Se poate?
Ultima modificare: Duminică, 28 Iulie 2013
Egnar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 05:40, 31 Iulie 2013
Ati declarat inchirierea casei la fisc? De ce luati in considerare faptul sa ajungeti in instanta? Nu mai vor chiriasii sa paraseasca casa? Acesta este unul din dezavantajele eludarii obligatiilor fiscale. In procesul verbal nu ati prevazut nimic referitor la incheierea inchirierii?
Daca v-au platit chiria si restul obligatiilor se presupune ca sunt de buna credinta si astfel puteti sa ajungeti la o intelegere amiabila cu acestia punandu-le in vedere ca veti vinde locuinta, motiv pentru care le oferiti o perioada de timp (1-2 luni sau cat credeti de cuviinta) sa isi gaseasca o alta locuinta cu chirie.
In acest caz, cel mai indicat este sa ajungeti la o intelegere amiabila cu chiriasii.
Sa le explicati ca doriti sa vindeti imobilul, nu cred ca este un lucru de neinteles pentru acestia.

Trebuie sa aveti in vedere ca daca acestia refuza sa paraseasca imobilul de bunavoie si, in raport de faptul ca nu aveti incheiat un Contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara, va trebui sa ii actionati in instanta pentru revedicarea imobilului. Costurile sunt foarte mari pentru ca taxa de timbru este datorata la valoarea imobilului.
Daca ati fi avut Contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara (incheiat pana la data de 01.11.2011), se putea introduce actiune in evacuare si costurile sunt mult mai reduse.

Daca ati fi avut Contract de inchiriere incheiat la Administratia Financiara (dupa data de 01.11.2011), va puteati duce la un executor judecatoresc pentru evacuarea acestora, fara sa mai fie nevoie de o actiune in instanta.

Astfel incat, cel mai indicat este sa discutati amiabil cu chiriasii.
draghici cornelia a scris:

Daca ati fi avut Contract de inchiriere incheiat la Administratia Financiara (dupa data de 01.11.2011), va puteati duce la un executor judecatoresc pentru evacuarea acestora, fara sa mai fie nevoie de o actiune in instanta.


Nu e chiar așa.

Contractele înregistrate la fisc sunt titluri executorii doar în ceea ce privește plata chiriei, nu și în ceea ce privește evacuarea chiriașului.

Evacuarea se poate face doar în baza unei hotărâri judecătorești.

Vezi art. 1798 și 1831 NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot scapa de chiriasi rauvoitori? alexutaalexandra alexutaalexandra Buna ziua. Am inchiriata o grasoniera cu contract declarat la finante. chiriasii imi datoreaza suma de 2000 de lei si nu vor sa paraseasca imobilul si nici nu ... (vezi toată discuția)
De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)
Restituirea apartamentului inchiriat la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Am mai prezentat unele detalii despre cazul cu care ma confrunt... Am inchiriat un apartament, cu contract de inchiriere pe durata determinata, ... (vezi toată discuția)