avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot scapa de chiriasi rauvoitori?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot scapa de chiriasi rauvoitori?

Buna ziua. Am inchiriata o grasoniera cu contract declarat la finante. chiriasii imi datoreaza suma de 2000 de lei si nu vor sa paraseasca imobilul si nici nu pot lua legatura cu ei pentru ca ma evita. Cum procedez?Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 12:53, 22 Martie 2013
Daca nu se poate rezilia contractul pe cale amiabila si nu puteti sa - i convingeti sa plece, nu puteti decat sa-i actionati in judecata.

In actiune sa solicitati inclusiv evacuarea lor din imobil( aveti grija sa-i enumerati pe toti care locuiesc acolo, chiar daca pe contract nu sunt trecuti toti).
Aspectele ce ni le învederaţi comportă mai multe aspecte, în funcţie de care se pot da şi soluţi;
1. forma în care sa realizat: este sau nu este încheiat un contract, există un înscris sau este doar un "contract" verbal
2. drepturile şi obligaţiile stipulate
3. a fost sau nu înregistrată la finanţe (art. 1798 C. civ)
Potrivit art. 1796 Noul Cod civil locatarul/chiriaşul are următoarele obligaţii:
1. să ia în primire bunul închiriat
2. să plătească chiria în cuantumul şi termenul stabilit prin contract
3. să folosească bunul închiriat ca şi un bun proprietar,
4. să restituie bunul la ăncetarea contractului
În cazul unui contract înregistrat la finanţe evacuarea se face în baza unei hotărâri judecătoreşti (art. 1831 Cod civ.) şi este ţinut/obligat la plata chiriei până la evacuarea efectivă a locuinţei precum şi la repararea tuturor prejudiciilor cauzate de chiriaş.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal scris de mana Egnar Egnar buna ziua spuneti-mi un proces verbal scris de mana intre mine propietar si chirias ,cu martori ,este luat i considerare in instanta?am inchiriat csa si acum ... (vezi toată discuția)
Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)
Cerere evacuare chirias pentru neplata chiriei adriannn adriannn Buna ziua. Daca printr-o actiune in evacuare a chiriasului solicit numai evacuarea acestuia nu si plata facturilor restante, atunci taxa de timbru este de 10 ... (vezi toată discuția)