Am gasit acest site si ma adresez persoanelor care ma pot ajuta cu un raspuns .
In urma cu 2 luni am achzitionat un imobil de la persoana fizica ,pe societate -intrep individuala.
Propietarul anterior a avut o parte a imobilului inchiriata unei firme inregistrata la aceasta adresa ,actualmente in acest spatiu functionind un mic bar .
Eu doresc sa nu mai inchriez acest spatiu ,urmind sa il folosesc cu alta destinatie .
Actualii chiriasi nu vor sa il elibereze spatiu argumentind ca au investit bani si ca au contract s.a.m.d .Nu au platit energie electrica de o luna si cind am fost sa actualizez contractul cu ENEL am avut surpriza sa nu il pot face datorita acestei datorii .
Deci :
Chiriasul are inregiastrata firma pe adresa actuala a imobilului , in baza contractului de inchiriere cu vechiul propietar .
Din cite cunosc ,in momentul schimbarii propietarului ,orice contract/agrement cu vechiul propietar devine nul
Daca gresesc va rog sa ma corectati si nu in ultimul rind sa imi dati un sfat cum pot sa eliberez spatiul ,pentru a avita adunarea datoriilor si am folosii spatiu in scopul dorit
Am depistat ca ,contractul cu fosti propietari a expirat pe 20 iulie .......cred ca e un semn bun ??!?!?!?
Tot asa treb sa fac evacuarea??? ...numai in baza unei hotariri judecatoresti.
Daca contractul de inchiriere a expirat pe 20 iulie , puteti merge la un executor care sa-i someze sa elibereze spatiul in X zile , motivand ca folosesc ilegal acel spatiu , ei namaiavand un contract valabil. Mai mult , data fiind perioada deja trecuta , le puteti impune niste penalizari pt. fiecare zi. De asemenea , va puteti lega de neplata utilitatilor.
Avand contractul expirat , deci nu mai pot dovedi legalitatea folosirii spatiului , puteti face si o plangere la politie.