avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat are durata unei procuri pentru iesirea din tara a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat are durata unei procuri pentru iesirea din tara a copilului minor ?

Buna ziua...
Sotia mea are o fata de 16 ani din prima casatorie. Dorim sa plecam din tara o data pe luna in Germania. Intrebarea este...Tatal fetei poate da o declaratie la notariat ca este de acord sa iasa din tara ? Cat timp are valabilitate aceasta declaratie? Trebuie sa merga lunar la notariat sa isi exprime acordul pentru iesirea din tara sau poate sa dea o declaratie care are valabilitate pana implineste 18 ani ?
Va multumesc anticipat....O zi buna...
Cel mai recent răspuns: iulianbtz , utilizator 11:36, 29 August 2011
In cadrul procuri se va stipula intindere mandatului in timp si faptul ca mandatul este valabil ori de cate ori este nevoie.
Cu stima
Daca fata a fost incredintata mamei spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nu este necesar acordul tatalui la iesirea din tara.
Altfel, la fiecare iesire din tara va fi necesara cate o declaratie autentificata din partea tatalui prin care isi exprima acordul cu privire la calatoria respectiva.
Declartia trebuie sa cuprinda, de asemenea:
- datele de identitate ale persoanei insotitoare;
- scopul si perioada deplasarii;
- statul/statele de destinatie;
- ruta pe care se deplaseaza;
- daca minorul ramane pe teritoriul statului respectiv precizandu-se datele persoanei careia ii este incredintat sau daca se intoarce in tara insotit de aceeasi persoana sau de alt insotitor.
Pentru mai multe info a se vedea Legea 248/2005, in special art. 30 si urmatoarele: [ link extern ]
Va multumesc pentru indrumare. Va doresc o zi minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord pentru iesirea din tara a minorului alessandra2221 alessandra2221 buna ma numesc Alexandra...as avea si eu o intrebare...eu sunt plecata in Italia si as vrea sa imi aduc fetita la mine...problema este ca nu pot veni eu in ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)
Intoarcere in romania Costi2k2 Costi2k2 Salut, sunt un minor de 16 ani stabilit cu familia in Spania de 3 ani. Anul acesta as dori sa merg alaturi de bunici in Romania fara parinti.. La iesire din ... (vezi toată discuția)