avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare cu clauza viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare cu clauza viagera

Buna ziua, eu si sotul meu suntem pensionari si nu avem copii si in speranta unui sprijin si pentru ca avem o casa mare pe care acum nu mai putem sa o intretinem am facut contract de vanzare-cumparare pentru nepoata mea si sotul ei.Prin respectivul contract cumparatorii devin proprietari de drept la semnarea documentului si proprietari de fapt dupa ce eu si sotul meu decedam.S-au trecut in contract clauze pentru : intretinere viagera ( medicamente,alimente,asistenta medicala ) intretinerea si igienizarea casei si plata taxelor si impozitelor pentru respectivul imobil.
Nu si-au indeplinit nici una dintre obligatii,au locuit cu noi cam 5 ani ,din 2000 cand s-a semnat contractul si pana in 2005,timp in care nu au participat cu nimic la cheltuilelile casei(curent,gaze,apa) si nici bani pentru mancare,nici pentru ei necum pentru mine si sotul meu.Vreau sa merg in instanta si sa cer anularea acestui contract.Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca am vreo sansa.Sigur ca o consultatie la un avocat era cea mai indicata dar nu avem banii necesari pentru consultatii daca nu stim ce sanse avem in fata instantei. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: TIrina , utilizator 20:31, 28 August 2011
Parerea mea este ca aveti sanse sa reziliati acel contract. In cazul in care nu aveti venituri puteti solicita ajutor public judiciar la Baroul din judetul in care domiciliati.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ContSters213050, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru indrumare.
aveti toate sansele sa otineti in instanta rezilierea contractului. e bine ca macar pt redactarea cererii de chemare in judecata, motivarea ei in fapt si drept sa consultati un avocat. va trebui sa probati si cu martori faptul ca nepotii nu-si indeplinesc obligatiile din contract.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica vrea sa lase apartamentul ei doar unuia dintre nepoti Lulica Lulica Bunica vrea sa lase apartamentul ei doar unuia dintre nepoti. Apartamentul este proprietatea exclusiva a bunicii. Are 3 copii si 5 nepoti, dar doreste ca ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager madina71 madina71 Buna ziua! O cunostinta (75 ani) a incheiat un contract de intretinere cu un nepot si cu sotia acestuia in urma cu 2 ani. Dupa cateva luni batrana a avut un ... (vezi toată discuția)