avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constatare deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constatare deces

Doresc sa intentez un proces de iesire din indiviziune si am nevoie de actul de deces al strabunicului meu nascut in anul 1871.Timp de 6 luni am facut toate demersurile posibile dar nu am gasit decat inscrisurile referitoare la nastere si casatorie undeva intr-un registru la Arhivele Nationale.Cum se poate obtine constatarea judecatoreasca a mortii caci ii stiu numai ultimul domiciliu dar anul mortii nu il stiu?Cum pot face?Am inteles ca fara acest act instanta va suspenda judecata si doresc sa evit acest lucru.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:45, 28 August 2011
acum depinde ce urmariti..daca vreti sa dezbateti mostenirea strabunicului si sa iesiti din indiviziune e una, iar daca doriti sa iesiti din indiviziunea aflata cu sstrabunicul e alta....
pentru iesire din indiviziune e suficient sa stiti ultimul domiciliu...IAR in dreptul nostru viata se prezuma si exceptie este moartea, ....deci e suficienta procedura de citare ( probabil confirmata de INEP)..Insa am auzit de situatia suspendarii pe motiv ca reclamantul nu a facut dovada ca paratul traieste raportat la anul nasterii....desigur acesta fiind un fapt negativ...bla bla..
In fapt acest strabunic a avut ca descendenti 6 copii si ca avere un teren.Toti cei 6 au decedat,iar in unele cazuri si copiii acestora,ramanand nepotii.Cert este ca descendentii unuia dintre cei 6 frati au ocupat abuziv acest teren iar noi,descendentii celorlalti 5,am pus bazele unui proces de iesire din indiviziune pt a ne stabili cotele-parti.Din toata aceasta schema succesorala,cu bunici,nepoti,stranepoti...ne lipseste un singur act si anume certificatul de deces al celui de la care provine terenul, care s-a nascut acum 140 de ani (in 1871) si ne este imposibil sa il gasim intrucat unele acte de stare civila ale primariei de domiciliu au fost distruse intr-un incendiu.Mai mult ca sigur ca se va ajunge la suspendare deoarece instanta nu va prezuma moartea lui,cerand o dovada.
Singura noastra sansa este sa obtinem declararea judecatoreasca a mortii,dar nu stim cum putem face acest lucru.
prin actiune in instanta de constatare a mortii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune agos agos ce este succesiunea si cu ce se maninca... Adica, in termenii legii, cine ce imparete, in ce interval se poate declansa..unde...cit dureaza, ce acte ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare daniela.ilea daniela.ilea Poate sa am ajute si pe mine cinva cu un sfat.Mama mea a mostenit un teren impreuna cu sora ei .Parea ei doreste sa mi-o lase mie .Mentionez ca mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Certificat deces BX BX Daca o persoana este disparuta (de exemplu a disparut pe munte si nu a mai fost gasita), i se poate emite certificat de deces ? Daca da, dupa ce termen si in ... (vezi toată discuția)