avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile unui copil nãscut în afara cãsãtoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile unui copil nãscut în afara cãsãtoriei

Bună seara,

După o relaţie de concubinaj de 8 ani, eu şi prietenul meu ne-am hotărât să facem un pas important, să aducem pe lume un copil.
Pentru că nu ne gândim încă la căsătorie, aş vrea să ştiu dacă şi cum va fi afectat copilul din punct de vedere juridic, având în vedere că va fi un copil născut în afara căsătoriei. Care sunt drepturile lui (sunt aceleaşi cu ale unui copil născut în timpul căsătoriei)?

Vă mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: julyane19 , utilizator 23:23, 28 August 2011
Copilul din afara casatoriei, are aceleasi drepturi cu cel din casatorie, atata timp cat este recunoscut de tata in momentul nasterii.
Va multumesc mult, m-am mai linistit :)
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
julyane19, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din relatie extraconjugala a mamei, nascut in timpul divortului Rivi Versace Rivi Versace Sa va relatez problema mea.. Am o relatie de 3 ani cu o romanca maritata cu un italian, cu oficierea casatoriei facuta in Romania. In acest moment ea a ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are copilul rezultat din concubinaj? grigoriu alin grigoriu alin Buna seara! Sora mea e maritata, are un copil. Recent a aflat ca sotul a avut o amanta, cetatean moldovean, care nu are drept de sedere in Romania, relatie in ... (vezi toată discuția)
e corect stabilire filiatie fata de tata sau e alta actiune? ADINA IONITA ADINA IONITA Buna ziua. As avea nevoie de ceva ajutor, caci ma simt usor ...pierduta...:help: Am introdus o cerere de stabilire a filiatiei fata de tata. Copilul e ... (vezi toată discuția)