Este corect. Puteati sa introduceti actiunea cu denumirea "in stabilirea paternitatii".
Dar important este continutul actiunii, prin care se si identifica, iar nu titlul ei, instanta stabilind, in baza rolului activ, adevarata cauza si obiectul actiunii.
In cazul dvs., problema o reprezinta faptul ca, in momentul nasterii copilului, prin prezumtia legala ca sotul mamei este tatal copilului nascut in casatorie, a fost stabilita deja o paternitate, pe care, prin aceasta actiune o contestati/negati, cerind o noua stabilire.
Actiunea e cea de tagada de paternitate(va fi calificata de catre instanta de judecata ).A fost introdusa in termen de 3 ani de la nasterea copilului ?Daca n-a fost respectat acest termen , actiunea e respinsa ca tardiv introdusa.
Actiunea de stabilirea a filiatiei fata de tata are in vedere copilul nascut in afara casatoriei.
Da, banuiam ca ar putea fi ceva.... O sa vedem rezultatul ...rolului activ al judecatoarei...Insa nu sunt de acord cu termenul de prescriptie. Din punctul meu de vedere, fiind introdusa de copil, este imprescriptibila, avand in vedere interesul acestuia de a se corela o situatie de fapt, conforma realitatii, cu una de drept- prezumtia de paternitate acordata sotului mamei .
Iarasi va referiti la actiunea in vederea stabilirii paternitatii copilului din afara casatoriei.
;)Numai aceea , introdusa de copil, e imprescriptibila.
Actiunea de tagada de paternitate e supusa unui termen de prescriptie 3 ani .;)
Aici sunt de fapt doua probleme juridice: tagada paternitatii si stabilirea noii paternitati.
Ceea ce a vrut judecatorul sa va spuna este ca de fapt, in ordinea fireasca a lucrurilor, tagaduiti paternitatea fostului sot, iar acest lucru va determina mai intai ramanerea fara tata (d.p.d.v. juridic) a copilului, urmind ca apoi, sa cereti stabilirea noii paternitati.