avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotul meu a aflat ca e steril dar exista un copil din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotul meu a aflat ca e steril dar exista un copil din casnicia anterioara.Unde putem face test paternitate si in ce conditii?Mai putem contesta paternitatea in aceste conditii, copilul are 8 ani?

Sotul meu a mai fost casatorit si are o fetita de 8 ani.A divortat cand copilul avea 1 an, s-a recasatorit ulterior cu mine si in incercarea nereusita de a avea copii am facut investigatii medicale si asa am aflat ca el e steril. Am dori sa facem test de paternitate copilului lui dar fosta sotie nu este deacord. Cum sa procedam? Am vazut ca sunt multe kituri de testare paternitate la domiciliu de vanzare pe net. Sa avem incredere in ele? Se mai poate contesta legal paternitatea in cazul in care, mai mult ca sigur, testul paternitatii este negativ? Se mai poate face ceva sa rezolvam problema?El plateste pensie alimentara, i-a lasat apartamentul copilului....si nici macar nu e al lui...vrem sa schimbam aceasta situatie!
Actiune in tagada paternitatii poate fi introdusa oricand, cu conditia sa se poata face testul de paternitate. Luati legatura cu un avocat.
Petra80 a scris:

Am vazut ca sunt multe kituri de testare paternitate la domiciliu de vanzare pe net. Sa avem incredere in ele?

Parerile sunt impartite. Cel mai sigur pare cel efectuat la IML Bucuresti,
costa 2 700 RON si detalii aveti la adresa [ link extern ] &
Eu am sa-mi permit sa nu va dau un sfat juridic,pentru multi jurisiti de exceptie,de pe forum se vor grabi sa vi-l dea.
Din punct de vedere uman,chiar daca suspiciunea sotului dvs,poate fi indreptatita(daca sterilitatea a aparut inaintea conceperii minorului din cealalta casatorie),dar totoodata eu cred ca trebuieste facut un consult care sa determine in afara motivelor sterilititatii si daca aceasta a intervenit inainte sau dupa conceptia primului copil.
Pe de alta parte,daca intre copil si tata,sunt relatii normale sau macar de ajutorare materiala ,cel care ar patimi si suferi pentru greseala unor adulti ar fi tocmai acest copil.
Cred cu tarie ca daca va fi facut,orice pas,trebuie gandit cu multa atentie,mai ales prin prisma eventualelor repercusiuni asupra minorului.
Ganduri bune !

Va multumesc pentru aceste sfaturi si tin sa mentionez ca daca relatia intre sotul meu si presupusul lui copil ar fi normala am gandi si noi la fel...din pacate nu e...fosta s-a recasatorit iar fetita ii zice tata acelui barbat nu sotului meu...nu prea avem acces sa o vedem decat daca i-am cumparat ceva fetei altfel mama ei nu vede de ce am vrea sa o vedem...fetita e invatata sa ne vorbeasca foarte urat, se poarta urat cu noi. E o situatie foarte tensionata!
Multumesc pentru informatii! Din ce am citit vad ca e neaparata nevoie de o hartie cu consimtamantul scris al tutorelui, respectiv fosta sotie...e imposibil sa primim asa ceva...

Alte discuții în legătură

Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Cererea efectuãrii testului de paternitate dupa 14 ani paramore paramore Bună! Se poate cere de către tată efectuarea unui test de paternitate dacă minorul a împlinit deja vârsta de 14 ani? Copilul a fost conceput ... (vezi toată discuția)