avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Decl.112 si tariful de risc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Decl.112 si tariful de risc

Dupa cum se stie la intocmirea decl.112 exista in Anexa 1 alaturi de codul CAEN un tarif de risc. Ca acest tarif sa apara sau nu exista un buton in dreapta D/N.

De ce l-as pune pe D sau pe N? Ce semnificatie are acest coeficient in economia tutror contributiilor pe care le plateste o persoana juridica?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:12, 29 August 2011
Buna dimineata!

Tariful de risc reprezinta cota in procente datorata de societate fondului pentru accidente de munca si boli profesionale. Fiecarui cod CAEN ii corespunde un coeficient de risc.
Asta am inteles!

Ceea ce nu inteleg exact este daca e sau nu optional, deoarece exista bunonul care imi da posibilitatea sa D sau sa N acest tarif de risc.
Aceast camp se completeaza obligatoriu in cazul in care societatea are salariati. Acest procent se aplica asupra veniturilor brute realizate lunar, conform Legii bugetului asigurarilor sociale de stat.
Multumesc. Am inteles acum.
Cu placere. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de risc incorect Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu Buna ziua! am nevoie de tariful de risc pt CAEN 4711 si CAEN 4120 , am gasit pe net ca ar fi 1.5 respectiv 4.5 , am refacut decl.112, dar tot eroare de ... (vezi toată discuția)
Contributie de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorate de angajator varlanmirela varlanmirela Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale datorate de angajator in cazul in ... (vezi toată discuția)
Despre noua decl. 205 ndan57 ndan57 #-oBUNA ZIUA, va rog daca puteti sa explice cineva la aceast nou tip de decl.205 care oarecum seamana cu decl.112 cum sau ce trebuie sa fac ca sa pot trece asa ... (vezi toată discuția)