Buna ziua,
Un tanar, poate beneficia de pensie de urmas pana la varsta de 26 ani, in conditiile in care a absolvit cursurile ASE (3 ani) plus un master si doreste sa mai urmeze un master?
Multumesc!
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune: Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).
2. Asadar poate urma cate forme de invatamant doreste fara sa piarda pensia de urmas.
Nu cred ca ar putea deoarce ar trebui sa urmeze cursuri de doctrorat conform variantei Bologna (LMD) pentru a fi considerat in continuarea studiilor, deci nu alte masterate
top dan:
1. Ce legatura are varianta Bologna cu Legea 263/2010?
2. - Legea 263/2010 spune ca pentru a beneficia de pensie de urmas, pana la 26 de ani, persoana in cauza trebuie sa urmeze cursurile unei forme de invatamant, fara sa conditioneze anumite forme sau ordinea lor.
- Nu spune nicaieri ca trebuie o anumita continuitate a studiilor.
- Masteratul este o forma de invatamant organizata potrivit legii chiar daca il urmez in mai multe specialitati.
3. Ca avocat stiti foarte bine ca acolo unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem.
Pensie de urmas
elenademian
Buna ziua,
As dori sa stiu daca mai sunt in drept de a lua pensie de urmas daca sunt in an complementar la master ,sunt studi la zi si sunt la taxa si am ... (vezi toată discuția)
Legislația muncii
anette03
Studentă 24 ani, bursieră în anul IV la Cadastru , pensie de urmaș, doresc să urmez un master în ce condiții pot aplica pentru un job fără a pierde ... (vezi toată discuția)