avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

definitiva si irevocabila

Buna ziua! Am castigat la instanta de fond un teren. Paratul a facut recurs, dar am avut si aici castig de cauza. Acum pe care dintre sentinte pot cere aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila si / sau investirea cu formula executorie? Doar cel care a castigat poate cere aceste doua lucruri? Sunt necesare ambele formule? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Mata , Avocat 09:44, 29 August 2011
Se va investi cu formula executorie hotararea instantei de fond, insa daca in recurs s-au acordat cheltuieli de judedacata, si acea hotarare se va investi. Interesul de a investi cu formula executorie il are partea care are interes sa execute hotararea judecatoreasca, in cazul acesta dvs. Partea care a pierdut procesul nu are interes sa procedeze a executare, insa nimic nu o impiedica sa investeasca cu formula executorie.
Doar partea care a castigat poate solicita investirea cu formula executorie. Daca spuneti ca ati castigat si in recurs , cereti investirea cu formula executorie a acestei hotarari( care este definitiva si irevocabila).
Potrivit art. 374 alin. 2 Cod pr. civ. investirea hotararilor cu formula executorie se face de catre prima instanta.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Laura Mata, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma informati adrian68 adrian68 buna ziua,sunt divortat de 10 ani ,sentinta este definitiva si executorie si anul acesta vreau sa ma recasatoresc si mi sa spus de la starea civila ca sentinta ... (vezi toată discuția)
Pensie page page Buna ,o hotarare executorie mai trebuie investita? (vezi toată discuția)