avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectie copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectie copil minor

Buna ziua,

Am un copil minor de 11 luni. Relatia actuala cu sotul meu este una destul de tensionata, el motivand faptul ca nu vreau sa merg cu copilul la parintii lui. Recunosc ca imi este frica sa merg in casa la socrii mei, din cauza unor amenintari verbale fata in fata si telefonic.
Ultima amenintare din partea sotului a fost ca imi va lua copilul si il va duce sa il vada socrii mei. Mentionez ca socrii mei nu doresc sa vina la noi sa isi vada nepotul, avand doar pretentia sa mergem acolo. Am fost de cateva ori, insa in urma amenintarilor lor am incetat.
Ce ma sfatuiti sa fac in caz ca sotul imi ia copilul sugar si pleaca din localitate la parintii lui? Cum pot eu apara copilul si pe mine insami? Ce pot face in situatia in care as merge si eu la socri, dar ar iesi conflicte sau altercatii? Am sanse sa obtin un ordin de restrictie? Cel putin pentru socri? (ei m-au amenintat). Mentionez de asemenea ca socrul meu sufera de o boala psihica, internandu-se periodic la spitalul de psihiatrie pentru tratamente. Eu intentionez sa depun actele de divort zilele urmatoare, insa vreau sa stiu ce pot face pana atunci.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:47, 29 August 2011
Daca dvs credeti ca dacandu-va la socri , se poate isca o situatie neplacuta, e mai bine sa evitati.
Nu puteti obtine un ordin de restrictie, chiar daca ar exista posibilitatea, nu sunt motive, cat oamenii stau linistiti in casa lor.
Pt amenintare in schimb (depinde si ce fel), puteti depune plangere la politie, daca puteti dovedi.
Puteti inainta divortul si pt ca aveti teama ca cel mic ar putea disparea din casa fara acordul dvs, puteti cere incredintarea celui mic pe calea ordonantei presedintiale, sa-l aveti in incredintare provizoriu, pe parcursul procesului de divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea bunicilor de catre copil iulia09 iulia09 Buna ziua, pe scurt situatia se prezinta astfel: impreuna cu sotul am un copil de 2 ani. Relatiile cu socrii mei (parintii sotului) sunt foarte tensionate, am ... (vezi toată discuția)
Copil minor la divort loreesha loreesha Buna...dimineata! va rog sa ma ajutati spunandu-mi in caz de divort care dintre parinti are sansa mai mare de a ramane cu copilul minor?ce criterii de ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular alocatie copil zapacita666 zapacita666 Buna ziua ! As dori si eu sa stiu cum as putea sa trec alocatia copilului de pe numele tatalui pe numele meu deoarece tatal nu vrea sa mi`o incredinteze ... (vezi toată discuția)