avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict intre vecini

Buna ziua!

Am o mare dilema cu un vecin din pricina unui banal carut pentru copii. Pentru ca locuiesc la etajul al II-lea al imobilului, iar transportul carutului sus-jos de doua ori pe zi imi este dificila (dubla ruptura de ligamente la glezna si ciupitura de menisc), las carutul in scara blocului. Mentionez ca prezenta carutului nu obrastructioneaza in niciun fel accesul vecinului la propria usa sau la subsolul blocului. I-am spus acestui ca scara este proprietate comuna, deci carutul va ramane acolo (intre orele 13-17 de luni pana vineri), drept urmare mi-a lasat in carut amenintari scrise(de mana) si gunoi. Intentionez sa fac o plangere la asociatie si as vrea sa stiu in ce conditii as putea sa-i fac plangere penala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: crisupelu , utilizator 20:50, 29 August 2011
Cu cine sa mediez, daca cucoama nu vrea sa inteleaga ca e vb de un copil la mijloc, de o mama singura cuprobleme medicale si de 4 ore amarate, atat cat sta carutul ala jos, in scara blocului
crisupelu a scris:

Cu cine sa mediez, daca cucoama nu vrea sa inteleaga ca e vb de un copil la mijloc, de o mama singura cuprobleme medicale si de 4 ore amarate, atat cat sta carutul ala jos, in scara blocului

Cred ca m-ati inteles gresit.
Ma refeream la mediere in sensul legii, la medierea conflictului de catre "un mediator"-tert si nu de catre dvs.:
[ link extern ]
Problema e ca in cauze penale trebuie sa demostrez faptul. Doar daca bagati acolo o camara ascunsa si urmariti ce se intampla in timp ce nu este dv alaturi carutorului e clar ce el se va apara negand premisa. Nesimtiti sunt peste tot, si nu puteti sa faci altceva decat o plangere la administratia (dreptul penal este pentru faptele mai serioase) pana ce pe acesta se adopte niste masurile preventive sau ce un vecin intelegator (ce sunt mai multi ca nesimtiti) sa va las sa bagi carutul in interiorul apartamentul sau.
am drept dovada biletul de amenintare scris de mana cucoanei;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire - probleme cu vecina, modalitati legale pentru plangere dong_yi dong_yi Buna ziua, Am o vecina care nu se mai satura sa ma faca in toate felurile, ma urmareste cand ies din casa si iese si ea si incepe sa ma injure, la fel cand ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecin ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce atitudine ar trebui adoptata in urmatoarea situatie: Deasupra unui bloc s-a facut o mansarda de catre o firma de ... (vezi toată discuția)
Scara de bloc Ioana B nnnn Ioana B nnnn Buna ziua! Am o întrebare. Noi plătim scara blocului 52 de lei pe luna sau cam așa ceva. Vreau să știu dacă din acești bani se plătește și o femeie ... (vezi toată discuția)