buna ziua...ma aflu intr-o situatie un pic cam dificila si am nevoie de ajutorul vostru.
astazi am incheiat un cim pe perioada determinata, care a fost inregistrat la itm...insa imediat dupa ce l-am semnat am primit un telefon foarte important de la o alta firma care mi-a facut o propunere mult mai avantajoasa pe care nu as fi putut sa o refuz. i-am incunostiintat pe cei dintai de faptul ca nu mai pot lucra pentru ei si am semnat o notificare prin care doresc incetarea raporturilor de munca chiar din data de azi...deci practic am renuntat in aceeasi zi.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. pot semna chiar maine contractul de munca?
2 este evoie de o fisa de lichidare chiar daca eu am renuntat dupa cateva ore?
Buna ziua,
raspunsul la intrebarile Dvs. depind de cateva detalii:
1. In CIM pe perioada determinata era mentionat faptul ca veti beneficia de o perioada de proba? Daca raspunsul este DA, atunci conform art. 31 alin. (3) Codul Muncii contractul Dvs. individual de munca a incetat in baza notificarii scrise facute de Dvs. Nu este necesar sa treaca un termen de preaviz de la momentul notificarii.
2. Daca ati depus astazi notificarea scrisa si sunteti in perioada de proba atunci contractul dvs. de munca va inceta astazi. In aceste conditii maine veti putea semna celalt contract de munca.
3. Pentru semnarea celuilalt contract de munca nu este necesar sa aveti o fisa de lichidare de la primul angajator cu care ati incetat CIM prin notificare in perioada de preaviz.
1. Puteti incheia un CIM cu noua firma chiar si inainte de incetarea actualului contract.
2. Codul muncii permite sa aveti mai multe CIM in acelasi timp: Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
va multumesc. am intrebat daca este necesare fisa de lichidare deoarece in fisa referitoare la documente necesare la angajare (la prima firma) era trecuta si copie dupa nota de lichidare de la locul anterior de munca, si ma intrebam ce pot sa fac daca este trecuta si in documentele de care voi avea nevoie pt urmatorul loc de munca. este suficienta doar notifcarea prin care informez ca doresc incetarea raporturilor de munca?