avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intreprindere individuala

se poate suspenda o intreprindere individuala?si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 29 August 2011
O intreprindere individuala isi poate suspenda activitatea ... Suspendarea poate incepe numai cand firma, persoana fizica autorizata (PFA), intreprinderea familiala (IF) sau intreprinderea individuala (II) nu are datorii catre bugetul de stat.

Cei care isi intrerup activitatea sunt obligati sa achite contributiile la stat scadente pe perioada suspendarii (de exemplu, taxele locale datorate de forma de organizare temporara). Efectuarea ultimelor plati catre buget depinde si de momentul cand se fac declaratiile respective: semestrial sau trimestrial.

“Dupa obtinerea hotararii de suspendare, se da o declaratie la Administratia Financiara conform careia firma nu are un control fiscal inceput, nu mai dispune de personal angajat si nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului”,

Mai multe detalii pe [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate ca pfi ananiamia ananiamia cum pot sa-mi suspend activitatea ca pfi pentru ca am completat gresit declaratia 220 si nu-mi permit financiar sa platesc taxele?se poate face ceva in acest ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma -somaj ContSters101626 ContSters101626 As dori sa suspend activitatea firmei (nu voi mai emite facturi )dar am de incasat de la clienti pot face ridicari de numerar dupa suspendare? (vezi toată discuția)