avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... suspendare activitate ca pfi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

suspendare activitate ca pfi

cum pot sa-mi suspend activitatea ca pfi pentru ca am completat gresit declaratia 220 si nu-mi permit financiar sa platesc taxele?se poate face ceva in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:46, 1 Noiembrie 2012
Pentru formularul 220 nu puteti depune declaratie rectificativa.
si ce pot sa fac?
Puteti suspenda activitatea numai in momentul in care aveti achitate datoriile catre bugetul de stat. Cei care isi intrerup activitatea sunt obligati sa achite contributiile la stat scadente pe perioada suspendarii (de exemplu, taxele locale datorate de forma de organizare temporara). Efectuarea ultimelor plati catre buget depinde si de momentul cand se fac declaratiile respective: semestrial sau trimestrial.
Dupa obtinerea hotararii de suspendare, se da o declaratie la Administratia Financiara conform careia firma nu are control fiscal inceput, nu mai dispune de personal angajat si nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului. Registrul Comertului va emite si un certificat constatator prin care se evidentiaza inactivitatea temporara a societatii. Inactivitatea temporara trebuie inregistrata si la Administratia Financiara
va multumesc.Problema era ca am estimat un venit prea mare crezand ca se va calcula impozitul pe 12 luni,dar spre surprinderea mea anul fiscal se termina in decembrie si am de platit o suma exorbitanta la impozit si celelalte taxe....ma gandeam ca pot sa rezolv cumva sa nu platesc toata suma acum,dar se pare ca nu am ce sa fac...sau?va multumesc oricum....
Anul viitor cand depuneti declaratia 200, puteti corecta venitul estimat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala DRAGFLO DRAGFLO se poate suspenda o intreprindere individuala?si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Impozit 2010 - pfa psih psih Buna ziua, Luna aceasta am finalizat actele pentru infiintarea unui cabinet de psihologie, inclusiv obtinerea C.I.F. Impozitul pt. anul 2010 se plateste ... (vezi toată discuția)
Articolul 83 - firma inactiva alin_bv alin_bv ARTICOLUL 83 Depunerea declaratiilor fiscale (1) Declaratia fiscala se depune la registratura organului fiscal competent sau la posta prin scrisoare ... (vezi toată discuția)