avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum imi pot dovedi nevinovatia cu proba distrusa de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum imi pot dovedi nevinovatia cu proba distrusa de anchetator?

Buna ziua. Sunt implicat intr-un dosar cu trafic de etnobotanice si in situatia mea s-a procedat la interceptarea unor colete trimise prin posta rapida de unde au fost luate probe pentru analiza. S-au facut analize Tehnico-Stiintifice, s-a constatat existenta unei subst. inscrise in tabelul III al L.143/2000 si am fost rimis in judecata. Din aceste rapoarte de constatare rezulta ca probele mele "au fost consumate in procesul de analiza" iar alte probe nu sunt. Cum as putea sa-mi dovedesc nevinovatia in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: xela2you , utilizator 17:44, 29 August 2011
Probele materiale sau obiectul material al infractiunii nu sunt singurele care pot duce la constatarea vinovatiei sau nevinovatiei unei persoane. In apararea dvs puteti utiliza celelalte mijloace de proba prevazute de Codul de procedura penala - martori, inscrisuri, etc.
Pentru a va demonstra nevinovatia, va trebui sa aduceti dovezi - martori etc, ca nu ati participat la aceasta fapta
Dar care ar fi infractiunea in cazul in care s-a facut vreo greseala la constatare sau procedeul folosit nu este cel corect sau ar fi incomplet? cum as putea sa clarific aceste nelamuriri din moment ce am facut adresa prin instanta catre institutul Mina Minovici si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic,nu au competenta necesara avand in vedere substanta (drog) din proba mea si mi s-a sugerat sa fac acest lucru la o institutie similara celei ce au facut raportul, adica BCCO
Ceea ce a raspuns IML ar constitui singura varianta in ceea ce priveste expertizarea.

Ar fi recomandabil sa va angajati avocat pentru a se analiza in concret cazul dvs.
Ar putea sa existe posibilitatea sa fiti achitat insa este mult prea greu de spus.

Nu trebuie sa va dovediti nevinovatia, dar aveti dreptul de a va apara si a dovedi netemeinicia acuzatiilor.
In cazul in care BCCO Bucuresti confirma ce a facut BCCO judetean, s-ar putea cere o expertiza in Germania de ex. avand in vedere ca suntem stat membru al U.E. sau ramane finala rezolutia data de ei? Sincer am mari dubii ca acele produse chiar contineau acea substanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importanta sau neimportanta fotografiei in cadrul raportului de constatare tehnico-stiintifica CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In raportul de constatare tehnico-stiintific nu exista obligativitatea de a se efectua si fotografii? Aceasta intrebare este la modul general. In cadrul ... (vezi toată discuția)
Arest preventiv pentru etnobotanice symon_mun symon_mun Va rog sa ma ajutati intr-o problema care la inceput parea minora dar cu trecerea timpului e din ce in ce mai grava.Sotul meu a avut un magazin de plante ... (vezi toată discuția)
Etnobotanice georgelpetrescu georgelpetrescu Buna ziua, prin vara anului 2011 umblam cu un tip care se droga cu etnobotanice, fost patron de magazin de etnobotanice. pentru o perioada de cateva luni ... (vezi toată discuția)