avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Decret Lege nr.61/07.02.1990
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Decret Lege nr.61/07.02.1990

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați și pe mine într-o problemă: un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate, încheiat conform prevederilor Decretului Lege 61/1990, dar fără proces-verbal de predare-primire sau încheiere de autentificare, este un act valabil în condițiile legii ? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: JULY77 , utilizator 08:12, 30 August 2011
Contractul de vanzare-cumparare este un act valabil ,daca este incheiat in forma scrisa pentru a putea fi probat.
Cine contesta sau confirma un act incheiat in forma scrisa sau nu,acela trebuie sa dovedeasca cu probe prin orice mijloc acceptat de catre instanta.
da, acel contract a produs efecte juridice inca din momentul semnarii.
V mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vc apartament in baza decretului 61/1990 probleme radu allan radu allan Am cumparat un apartament de la o societate de stat. Contractul de vanzare cumparare a fost intocmit in octombrie 2006, in baza decretului nr. 61/1990, asadar ... (vezi toată discuția)
Promisiunea bilaterala de vanzare the_pandemic the_pandemic Buna ziua. Ma confrunt cu o mica problema de ordin teoretic la care caut raspuns, si anume: Promisiunea bilaterala de vanzare a unui automobil, pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau locatiune AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna seara. am o problema mare si sper sa ma ajutati cu un raspuns. In noiembrie 2014 am dat casa mea in chirie unei verisoarei, dar nu am incheiat nici un ... (vezi toată discuția)