avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare sau locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare sau locatiune

Buna seara. am o problema mare si sper sa ma ajutati cu un raspuns.

In noiembrie 2014 am dat casa mea in chirie unei verisoarei, dar nu am incheiat nici un contract in forma scrisa,iar ea nu mi-a achitat chiria deja de 4 luni. Eu am intentat o actiune in instanta si am cerut rezilierea contractului si evacuarea ei din casa,dar ea a inaintat o actiune reconventinala in care cere validarea contractului de vinzare-cumparare ca cica eu i-am vindut ei casa,pe cind eu i-am dato in locatiune, si tot atunci am intocmit un testament l-a notar IN CAZ DE DECES casa ii ramine ei. Ce pot face? cum sa demonstrez ? exista documentele care confirma achitarea regulata de catre ea a primei de asigurare pe casa...
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 20:50, 12 Aprilie 2015
Ea cum dovedeste ca i-ati vandut-o ?
In primul rand afirmati ca nu ati incheiat contract cu verisoara iar in al doilea rand ca ati deschis actiune in instanta pentru rezilierea contractului iar veridoara a deschis actiune ptr validarea contractului. Despre ce contract vorbiti daca nu a fost incheiat?
Cate prime de asigurare "regulate" a platit daca de abia in noiembrie 2014, acum 5 luni? Si de ce le-a platit chiriasul, asigurarea se plateste de proprietar. Testamentul poate fi anulat daca i-ti lasat casa verisoarei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2015
cyan, moderator
Am incheiat un contract de locatiune verbal , si ea nu-mi plateste chiria , vreau sa cer sa reziliez contractul si s-o evacuez din casa ca nu vrea sa se duca ca sustine ca eu i-am vindut casa si e a ei... ea nu are nici un contract , nu cred ca are cum sa dovedeasca asa aberatii, am anulat deja testamentul, intentionat a asigurat casa si platea ea, a paltit o prima de asigurare , este posibi asa? daca ea nu e proprietarul casei sa imi asigure casa? si pot sa cer despagubiri pentru toata periioada in care a trait in casa mea si nu a achitat chiri
Ea are doar niste martori care zic ca au vazut-o locuind in toata perioada asta in casa si documentele care arata ca a platit rata de asigurare pe casa
Contractele de vanzare pt imobile se intocmesc numai in forma scrisa .
De mii de ani se spune ca 'verba volant ,scripta manent' .
A-ti incheiat un contract de vanzare in scris ?
Daca locuiti in acea casa , notificati rubedenia sa vina sa-si ia lucrurile care-i apartin in termen de...zile ;concomitent cu notificarea (in scris!) ,schimbati cheile la usi .
Daca sparge usa se cheama ca a comis o infractiune .

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare simulat AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Intrebarea este urmatoarea: Inainte sa plec peste hotare m-am inteles cu o persoana sa ii vind casa mea( desi nu intentionam chiar sa o fac) si ... (vezi toată discuția)
Precursorul unei usoare evacuari mihai440 mihai440 ermeaza sa inchei un contract de locatiune cu o persoana pe care nu o cunorc prea bine si vreau sa preintampin posibilele probleme cu evacuarea locatarului in ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare corstef corstef Buna ziua Pentru neplata chiriei pe mai multe luni am cerut instantei o somatie de plata. Acum, pentru neplata chiriei pot cere si evacuarea chiriasului ... (vezi toată discuția)