avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare simulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare simulat

Buna ziua.
Intrebarea este urmatoarea:
Inainte sa plec peste hotare m-am inteles cu o persoana sa ii vind casa mea( desi nu intentionam chiar sa o fac) si l-am convins sa nu incheiem acest contract in forma scrisa,autentificata ca sa evite tzxe pentru autentificare notariala si multe ate impozite :) si i-am zis ca ii testez casa la notar pe el, si a acceptat. Mi-a dat banii, si unica ce are este o recipisa unde e scris "am dat banii pe casa" si e indicata suma,care e una foarte mica.
Acuma eu m-am intors dupa 1 an din Italia si vreau sa il dau afara din casa , daca tot nu exista un contract scris in acest sens . Exista martori care l-au vazut ca a locuit in perioada asta in casa, iar eu vreau sa cer evacuarea lui din casa in instanta,caci nu vrea sa plece ca sustine ca a cumparat casa... si spune ca va invoca in instanta ca a fost un act simulat si invoca un art. din cod civil precum ca partea care a executat partial sau total obligatiile sale dintr-un contract care necesita forma autentica,iar cealalta parte s-a eschivat de la autentificarea notariala a acestuia, prima poate sa ceara in instanta validarea actului. Unica dovada sunt niste martori ca a trait in casa, recipisa si in perioada asta a mai si asigurat casa mea si a platit o prima de asigurare.
Ce parere aveti ? ce sanse am?
in intanta spun ca am incheiat un contract de locatiune in forma verbala timp de un an si banii care zice ca mi i-a dat pe casa in recipisa cica sunt pt chirie
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2015
AlexandruStefanuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: N_&_K_43 , utilizator 19:36, 13 Aprilie 2015
Este greu de spus ce va iesi.
Procesele se judeca pe baza de probe.
Instanta va analiza si actele.
Depinde ce act este si multe altele.
Poate sa va faca si plangere penala si sa blocheze procesul.
Avocatul dvs. ce a zis dupa ce a analizat actele?
Sa zic ca inainte sa plec peste hotare i-am dat in locatiune casa mea si el mi-a dat 1000 euro care si sunt indicati in recipisa dar nu scrie exact pt ce anume. Deci sunt banii pt chirie pe 1 an. Si cind am venit l-am rugat sa paraseasca casa anuntindu-l prealabil ca vreau sa reziliez contractul. Mari dovezi el nu are, nu exista nici un contract de vinzare cumparare scris... poate este ceva cu ce as putea sa fiu sigur ca instanta nu va valida contractul de vinzare cumparare despre care vb el...
Am incheiat un contract de locatiune verbal , si ea nu-mi plateste chiria

www.avocatnet.ro/content/for...

Daca pe un forum puteti minti.. in instanta nu e asa.


Inainte sa plec peste hotare m-am inteles cu o persoana sa ii vind casa mea( desi nu intentionam chiar sa o fac) si l-am convins sa nu incheiem acest contract in forma scrisa,autentificata ca sa evite tzxe pentru autentificare notariala si multe ate impozite si i-am zis ca ii testez casa la notar pe el, si a acceptat. Mi-a dat banii, si unica ce are este o recipisa unde e scris "am dat banii pe casa" si e indicata suma,care e una foarte mica.
Acuma eu m-am intors dupa 1 an din Italia si vreau sa il dau afara din casa , daca tot nu exista un contract scris in acest sens


Puteti fi acuzat si de inselaciune.
A-ti incasat banii?
Dupa cum expuneti faptele rezulta ca cereti un sfat cum puteti insela 'legal' cumparatorul . Si cum costurile presupuse de un astfel de proces sunt mult mai mari decat 1000 euro ,contextual se intevedevede urmariea altui scop decat cel declarat initial .
domnisoara gi-jane care e sensul ca o faceti pe detectivul ?
Eu daca mint pe forum e pt ca imi trebuie un raspuns, caci cam asta e situatia creata... faptul ca l-am amagit pe omul ala nu are nici o relevanta pt cei de aici... Daca ma adresez la dmv. ca avocat tot la fel imi veti spune ? ca sa merg in instanta si sa cer evacuarea lui din casa mea si sa spun adevarul, ca l-am inselat ? de unde va sti instanta ca eu mint? va zic ca nu exista nici un document in scris , ce fel de avocat sunteti ? poate sa ma acuze de inselaciune cit o vrea... instanta apropo deja a emis o hotarire de evacuare...

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare sau locatiune AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna seara. am o problema mare si sper sa ma ajutati cu un raspuns. In noiembrie 2014 am dat casa mea in chirie unei verisoarei, dar nu am incheiat nici un ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere robert2258 robert2258 Bună seara. În urmă cu trei luni am închiriat o casă pe termen lung sau cel puțin speram. De fapt ne-am înțeles ca facem un contract pe 5 ani. Dar în ... (vezi toată discuția)
Drept civil drept de propietate alessia cristiana alessia cristiana am vrut sa vind un imobil in anul 2003 actele nu sau finalizat deoarece imobilul era girat la o banca sa facut un antecontract de vinzare cumparare intre mine ... (vezi toată discuția)