avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil drept de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil drept de propietate

am vrut sa vind un imobil in anul 2003 actele nu sau finalizat deoarece imobilul era girat la o banca sa facut un antecontract de vinzare cumparare intre mine si cumparator miau achitat jumatate din pretul de vinzare restul ramanind la definitivarea actelor si sau mutat in imobil ei stiind ca imobilul este girat. dupa ce sau instalat in imobilul meu sau dus la politie si mau reclamat penal ca leam vindut o casa girata si ca iam inselat .
Mam judecat cu ei penal ultima hotarire de la curtea de apel nu ma gasit vinovat pentru inselatorie . acum ma judec cu ei pentru evacuare revendicare de 2 ani se tot amina pentru ca ei nu se prezinta la termen sau avocata invoca anumite probl va rog frumos dati va o parere in toate ce vam scris deoarece eu locuiesc cu chirie iar ei de 9 ani in imobilul meu in care eu sunt propietar de fapt si de drept ei locuiesc fara nici un fel de act legal in casa mea si nu pot sai dau afara pentru ca asa sunt legile la noi cum se face ca orisicine se poate face stapin in casa ta tin sa va anunt ca nu are nici un act care sa le ateste domiciliul in acel imobil va rog frumos datimi un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:14, 19 Noiembrie 2009
Daca aveti hotarare definitiva si irevocabila ca sunteti nevinovat pentru inselaciune, atunci de ce nu faceti plangere penala pentru tulburare de posesie?B-)
Buna ziua !
Spuneti ca detineti actul de proprietate al imobilului si ei nu detin nimic.
In cazul acesta nu inteleg de ce ati introdus actiune in revendicare cand era foarte simplu( nu este tarziu nici acum) sa depuneti o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, fapta prevazuta si pedepsita de art. 220 c.pen, care la al. 1 spune :
"Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, fara consimtamantul acestuia sau fara aprobare prealabila primita in conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani."
Important este sa le trimiteti o somatie de evacuare cu temen ferm, prin posta cu confirmare de primire si sa solicitati evacuarea organelor de ordine ale politiei, pe baza actelor de proprietate detinute.
Daca nu parasesc imobilul de buna voie, depuneti plangerea penala.

Cu stima !
depinde foarte mult de clauzele contractuale !!
in antecontract ati mentionat cumva data la care promitentii-cumparatori se pot muta in imobilul respectiv ??
degeaba ne dam cu presupusul pe acest forum , fara sa fii studiat actele in cauza .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare sau evacuare? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Saptamana aceasta am mostenit un apartament situat intr-o zona limitorfa a orasului, apartament ocupat abuziv de niste cetateni de etnie roma ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre intrarea in stapanire de fapt a unui imobil si stapanire de drept elena covaci elena covaci Am semnat azi un anteprecontract de vanzare-cumparare si la dispozitii finale apare trecut ca,cumparatorul poate intra in stapanire de fapt de azi si in ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)