Am semnat azi un anteprecontract de vanzare-cumparare si la dispozitii finale apare trecut ca,cumparatorul poate intra in stapanire de fapt de azi si in stapanire de drept drept la semnarea actului de vanzare cumparare,asta inseamna ca se poate muta acolo daca noi dorim acest lucru?Daca am accepta ,ce am putea risca avand in vedere ca actele nu ii da dreptul inca de proprietar.
Promitentul cumpărător se poate muta în apartament. Va deveni proprietar după semnarea contractului de vînzare-cumpărare, dar pînă atunci are dreptul de a stăpîni în fapt apartamentul.
Odată ce aţi semnat antecontractul în condiţiile pe care le-aţi expus, nu vă mai puteţi împotrivi mutării promitentului cumpărător în imobil, obligaţia dumneavoastră fiind aceea de a-i preda imobilul.
Ce riscaţi? O acţiune în evacuare dacă la termenul prevazut în contract promitentul cumpărător nu se prezintă pentru încheierea actului, situaţie în care puteţi cere rezoluţiunea antecontractului şi, evident, evacuarea promitentului cumpărător. Adică, puţină bătaie de cap.