avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta dintre intrarea in stapanire de fapt a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta dintre intrarea in stapanire de fapt a unui imobil si stapanire de drept

Am semnat azi un anteprecontract de vanzare-cumparare si la dispozitii finale apare trecut ca,cumparatorul poate intra in stapanire de fapt de azi si in stapanire de drept drept la semnarea actului de vanzare cumparare,asta inseamna ca se poate muta acolo daca noi dorim acest lucru?Daca am accepta ,ce am putea risca avand in vedere ca actele nu ii da dreptul inca de proprietar.
Cel mai recent răspuns: elena covaci , utilizator 13:11, 12 Octombrie 2012
Promitentul cumpărător se poate muta în apartament. Va deveni proprietar după semnarea contractului de vînzare-cumpărare, dar pînă atunci are dreptul de a stăpîni în fapt apartamentul.

Odată ce aţi semnat antecontractul în condiţiile pe care le-aţi expus, nu vă mai puteţi împotrivi mutării promitentului cumpărător în imobil, obligaţia dumneavoastră fiind aceea de a-i preda imobilul.

Ce riscaţi? O acţiune în evacuare dacă la termenul prevazut în contract promitentul cumpărător nu se prezintă pentru încheierea actului, situaţie în care puteţi cere rezoluţiunea antecontractului şi, evident, evacuarea promitentului cumpărător. Adică, puţină bătaie de cap.

Multumesc pentru raspuns.Imi este foarte clar acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 se poate face un antecontract de vinzare cumparare in care proprietarul se obliga sa vinda dar sa si lase pe persoana care cumpara sa locuiasca pina se ... (vezi toată discuția)
Cumpărare imobil prin credit ipotecar. În cazul în care în contractul de vânzare-cumpărare nu se stabilește altfel, predarea apartamentului trebuie făcută la data plății? Uleșan.Eniko Uleșan.Eniko Bună ziua! În data de 28.09.2018 am semnat împreună cu soțul un antecontract de vânzare-cumpărare, în fața notarului, obiectul fiind un apartament, ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)