avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 230
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 230

Legea 230 cap. iii al.17 stipuleaxza ca atunci cand proprietarul, chiriasul sau oricare alta persoana aduce un prejudiciu unui apartament, este dator de a remedia stricaciunea produsa. O persoana tolerata care a provocat inundatie unui alt apartament ( fiind sigurul locatar din apartametul in care locuieste) poate fi actionat in instanta pe baza celor de mai sus?
MUltumesc,
Minela Craciun
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 21:34, 29 August 2011
nu. cel care trebuie sa plateasca pagubele este proprietarul casei. daca acesta are incheiat un contract de inchiriere cu persoana care locuieste in acel spatiu poate sa se intoarca impotriva lui pt a obtine banii dati pt acoperirea pagubei.
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Da in cazul mentionat de dvs,persoana vinovata de producerea inundatiei poate fi actionata in instanta,pentru recuperarea prejudiciului cauzat tertilor
cred ca este o problema cu articolul de lege, pt. ca persoana la care se refera trebuie sa actioneze in numele proprietarului, ce inseamna asta? are un mandat?
in speta asa numita persoana tolerata, care probabil este vreo ruda sau cunostinta nu "actioneaza in numele proprietarului", nici chiriasii nu par a fi in aceasta categorie
cred ca cei care au scris legea au gresit, la una s-au gindit si altceva a iesit
oricum in judecata il dati pe proprietar pt. ca cel putin in acte el este

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unei persoane tolerate minelacraciun minelacraciun Opersoana tolerata- tatal proprietarului apartamentului- raspunde juridic daca aduce un prejudiciu unui alt apartament( exemplu: provoaca inundarea unui alt ... (vezi toată discuția)
Inundat de chirias forumistul forumistul Am fost inundat la coltul plafonului cu dormitorul si pe toata suprafata plafonului baii, a curs apa din plafon. Administratia a venit si a oprit apa. ... (vezi toată discuția)
Inundatii repetate ContSters287867 ContSters287867 Buna seara. Locatarul care locuieste in apartamentul de deasupra mea, a reusit sa ma inunde de 5-6 ori numai in acest an, [b]de doua ori fiind inundatii ... (vezi toată discuția)