avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM

Sunt angajata la o firma si nu am primit salariul de 8 luni. Sefa ne duce cu vorba si nu vrea sa ne dea salariile. Daca fac o sesizare la ITM am sanse sa primesc salariile restante? Ce solutie am sa recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:33, 29 August 2011
Aveti sanse ... ITM-ul constata neplata salariilor , dar nu-l poate obliga pe angajator sa vi le plateasca.

De asemenea, va puteti adresa instantei de judecata - Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.
puteti face sesizare la ITM insa nu va garanteaza nimeni ca va veti primi salariile restante. cel mia indicat e sa dati angajatorul in judecata pr recuperarea drepturilor salariale restante . competenta revine tribunalului - sectia litigii de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz proiectant81 proiectant81 Buna ziua , Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez sumele de bani datorate de catre angajator? nedianu nedianu am lucat la o firma de distributieprod alimentare si mai am de recuperat salariul fix de pe ultima luna precum si bonusurile de pe trei luni de zile.cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Promisiuni,minciuni... dannyeld75 dannyeld75 Sunt D din rm-valcea si pana la 31.03.2013 am fost angajat al unei societati de paza cu sediul in bucuresti incepand cu data de 01.11.2011,firma respectiva ... (vezi toată discuția)