avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

cumnatul meu a decedat in urma cu 2 luni la varsta de 33 ani si 7 luni,
e posibil ca fiica lui de 5 ani sa nu primeasca pensie de urmas pentru ca a avut vechime in munca doar 9 ani si 8 luni ?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:57, 2 Octombrie 2011
Nu,fiica lui nu are dreptul la pensia de urmas.
sa inteleg ca nu beneficiaza de nici un drept dupa tatal ei care a cotizat la sistemul de pensie aproape 10 ani? daca are care ar fi ele?
Din pacate fetita nu poate beneficia de pensie de urmas intrucat, la data decesului, tatal nu indeplinea conditiile pentru obtinerea uneia din categoriile de pensie prevazute de Legea nr. 263/2010. Avand in vedere varsta tatalui la data decesului, de doar 33 de ani, singura categorie de pensie pe care ar fi putut s-o obtina era pensia de invaliditate, daca ar fi realizat un stagiu de cotizare de 11 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e posibil ca doi copii minori sa nu primeasca pensie de urmas?! ContSters248858 ContSters248858 Buna ziua,poate m-ar putea lamuri si pe mine cineva,pentru ca nu mai inteleg nimic din legea pensiilor.Unde sunt drepturile noastre ? si mai ales ale ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru copil minor vitelaruadina vitelaruadina Buna seara. Tatal meu a decedat acum 2 luni, el a lucrat aproximativ 16 ani; am un frate minor, mama mea este fara servici, ajutati-ma , va rog, cu raspunsul ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Silvasanu Silvasanu Am o intrebare la d-voastra referitoare la acordarea pensiei de urmas. Un caz nefericit: sotul unei prietene a decedat luna trecuta. Are doua fete, una de 9 ... (vezi toată discuția)