serida a scris:
Am o locatie in care depozitez combustibil de tip: motorina, benzina si uleiuri.Aceste produse sunt folosite doar in interes propriu, nu se comercializeaza, cantitatea existenta in "depozit" fiind mica.
Orice depozitare de combustibil presupune reguli stricte de mediu si de protectie la inicidente care tin de pompieri sau de inspectori de protectia muncii.
La controlul efectuat de Garda Nationala de Mediu, s-a cerut obtinerea autorizatiei de mediu pentru depozit,
Si pompierii vor cere si ei respectarea conditiilor de depozitare ( nu stiu daca trebuie solicitata autorizarea sau numai trebuie respectate regulile) .
Poate ca va mai treziti si cu ceva inspectori de protectia muncii privind lipsa instructiunilor pentru manipulanti.
Si cine stie cate alte organisme.
...ceea ce implica automat declararea depozitarilor ca ativitate secundara.
Mie mi se pare firesc. Coditiile de depozitare sunt strict aplicate la pompe de benzina.
Mentionez ca activitatea principala a societatii este : Activitati de servicii anexe pentru transporturi terestre, cod CAEN rev.2 -5221, acolo, in sectiunea H, diviziunea 52, fiind trecute si depozitarile.Pe actualul cod caen,
Sunt mai nuantate activitatile mentionate in noul cod CAEN.
Agentia de Protectie a mediului nu emite autorizatie de mediu pentru depozitare,
De ce nu emite ca nu corespunde normelor sau ca nu aveti trecut codul Caen in actul constitutiv ?
...si am fost intrebata de ce se doreste autorizarea depozitului, daca nu se comercializeaza.
Sunt de parere ca a fost o intrebare care nu are legatura cu calitatea oficiala a celui care a intrebat. Cred ca din curiozitate.
Ceea ce as vrea sa stiu, daca se poate, este: ce capacitate de depozitare trebuie sa existe intr-o locatie pentru a putea fi denumita depozit de combustibil si a se impune obtinerea autorizatiei de mediu?
Sunt de parere ca daca ai o canistra in garaj nu-ti trebuie autorizatie ( cu toate ca nu am auzit pe nimeni sa stocheze benzina din considerente de scumpire sau ca uneori la pompa nu e.