avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv pt SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv pt SRL

In conditiile in care actul constitutiv este intocmit si inregistrat la Registrul comertului sub semnatura privata , modificarea lui se poate face tot sub semnatura privata ? Sau este obligatoriu a se intocmii modificarea actului constitutiv numai in prezenta notarului ?

Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 20:59, 31 August 2008
modificarea se poate face subsemnatura privata
Forma autentica a actului modificator este obligatorie numai cand are ca obiect majorarea capitalului cu aport in natura a unui teren, majorarea capitalului social prin subscriptie publica, si modificarea formei juridice a societatii intr-o SNC sau in comandita simpla
Potrivit legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, art.204 alin.(2) "Forma autentica a actului modificator adoptat de asociati este obligatorie atunci cand are ca obiect:
a) majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport in natura a unui teren;
b) modificarea formei juridice a societatii intr-o societate in nume colectiv sau in comandita simpla;
c) majorarea capitalului social prin subscriptie publica."
Deci, nu e vorba daca actul constitutiv a fost sau nu inregistrat sub semnatura privata la Registrul comertului, ci de situatii expres prevazute de lege cand se cere forma autentica la modificare.
Mai pe scurt in drept exista un principiu si anume: principiul uniformitati incheierii actelor. In cazul de fata acesta este oligatoriu numai in cazurile prevazute in mod expres de lege, care au fost enuntate de colegele mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport natura teren - act constitutiv autentic si la modificare ? ionutanton777ro ionutanton777ro Este vorba despre un SRL deja infiintat. Unul din asociati aduce ca aport un teren. Este clar ca actul modificator, care practic reprezinta un titlu de ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv al societatii aparute prin divizare Instantlife Instantlife Art 5.... (6) Actul constitutiv se incheie sub semnatura privata, se semneaza de toti asociatii sau, in caz de subscriptie publica, de fondatori. [u]Forma ... (vezi toată discuția)
Data majorarii capitalului social lorin7774 lorin7774 Care este data cu care o majorare de capital social se inregistreaza ? Data AGA, data eliberarii CIM de la ORC, data la care opereaza majorarea societatea de ... (vezi toată discuția)