avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ?

Sunt in CO si vreau sa stiu daca pot sa-mi bag preavizul?Daca da, cum vor decurge lucrurile?Adica preavizul va incepe imediat ce se termina CO, sau zilele ramase din concediu se vor adauga la preaviz?
In timpul preavizului cate ore sunt obligat sa lucrez:4sau8?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 30 August 2011
Va puteti inainta demisia dpa efectuarea CO de atunci ar putea curge termenul de preaviz In acest timp trebuie sa va prezentati la lucru pentru un program noraml, insa angajatorul poate reniunta la beneficiul acestui termen daca nu ar nevoie de dv.
marius_4pm a scris:

Sunt in CO si vreau sa stiu daca pot sa-mi bag preavizul?Daca da, cum vor decurge lucrurile?Adica preavizul va incepe imediat ce se termina CO, sau zilele ramase din concediu se vor adauga la preaviz?
In timpul preavizului cate ore sunt obligat sa lucrez:4sau8?
Multumesc

Da, va puteti inainta demisia in timpul concediului de odihna.
Cum vor decurge lucrurile? ... acestea depind de dvs si de angajator
1. Daca va depuneti demisia incepand cu o data cuprinsa in perioada de preaviz , atunci CO si prevaiz se vor suprapune.
2. Daca va depuneti demisia dupa terminarea CO , atunci termenul de preaviz va incepe sa curga din ziua urmatoare celei in care ati terminat CO
3. Asa cum vi s-a mai spus , angajatorul are posibilitatea de a renunta la termenul de preaviz ...dupa depunerea cererii este bine sa vedeti ce rezolutie s-a datpe cererea dvs de demisie de catre angajator.
4. In perioada preavizului, timpul de munca este cel prevazut in c.i.m. incheiat cu angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legislatia muncii nelu-didina nelu-didina va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare;pot sa depun preavizul de 15 zile pentru incheierea contractului de munca in perioada concediului de odihna? ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)