avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre legislatia muncii

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare;pot sa depun preavizul de 15 zile pentru incheierea contractului de munca in perioada concediului de odihna? sau trebuie sa mai astept.sant angajat cu carte de munca la un patron de 11 luni si trebuie sa-mi iau concediul de odihna.eu nu as mai vrea sa lucrez la acest patron dar trebuie sa-mi iau concediul si pe urma as vrea sa plec; legal este sa depun preaviz vreau sa stiu daca pot sa bag preaviz in timpul concediului sau trebuie sa astept sa se termine concediul si apoi sa inaintez preavizul VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 13 Mai 2010
Din cate inteleg dvs sunteti initiatoarea incetarii contractului de munca. daca este asa , asteptati sa terminati concediul de odihna si depuneti demisia. Demisia este un act unilateral al angajatului si nu trebuie sa primeasca acordul angajatorului. Acesta ( angajatarul) poate doar sa va impuna un preaviz de 15 zile calendaristice, de aceea va sfatuiesc sa va inregistrati notificarea demisie la societate si sa aveti o copie cu viza conducerii in sensul solicitarii sau renuntarii la dreptul de preaviz. Daca va pune viza de "fara preaviz" , puteti pleca a doua zi de la notificarea demisiei.
Demisia fara preaviz se poate inainta doar din motive imputabile angajatorului
Puteti solicita incetarea c.i.m. la sfarsitul CO atat cu acordul ambelor parti, cat si prin demisie care paote fi cu preaviz sau fara preaviz.
Întrucât termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa la beneficiul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz sau fara? cornelia_simion cornelia_simion Intrebare: Pe 1 iunie mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile (asa scria in contract), nu am stiut de 20 de zile. Patronul m-a sunat si a zis ca sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Despre demisie si preaviz madalina-9 madalina-9 Buna seara.Vreau sa demisionez de la locul de munca actual.Mi s-a spus ca trebuia sa anunt cu 15 zile inainte pentru preavizACUM AM GASIT CEVA MAI BUN PENTRU ... (vezi toată discuția)
Neacordarea co si demisie respinsa ContSters178374 ContSters178374 Buna seara! Problema mea este urmatoarea. Mama mea are bilet de avion pt data de 20 dec ca sa plece in CO 2 saptamani sa isi vada sora si sa se odihneasca, ... (vezi toată discuția)