avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum apa

Normele de igiena stabilite prin lege prevad un minim de 50 l/zi/persoana pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.Normele tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termica...prevad situatia ca unii locatari sa dea consumul de apă caldă sub cantitatea zilnică/locuitor stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.
Cum sa armonizez cele doua documente?Este vorba de apa rece,apa calda,apa rece pentru prepararea apei calde?Le pot impune la ''necinstiti'' consumul obligatoriu de 50l/zi/persoana?Dar care,apa rece sau calda?
Nu va iau la misto, ci pur si simplu v-am spus cum arata un mesaj in care se pun informatii importante si despre care cititorii topicului, ca nu suntem aici numai dv. si cu mine, nu inteleg daca este o informatie corecta si legala si de unde este culeasa ca sa se foloseasca si ei de aceasta informatie.
Chiar daca ati intrat sa cereti sfatul, vad ca stiti destule lucruri care nu necesita neaparat un sfat si aveati nevoie de o confirmare a parerii dv. Daca ati intalni pe cineva care nu este de acord cu punctul dv. de vedere, nu va convine.

Este la mintea oricui sa faca o diferenta intre consumul unui om care sta toata ziua acasa, isi gateste, isi spala hainele acasa, merge la wc si trage apa numai acasa, spala vasele acasa, isi curata casa zilnic, folosind apa, face un dus si cate si mai cate lucruri legate de consumul de apa...... si un om care vine cateva ore acasa, daca face dus, trage apa la wc 2-3 ori cat sta acasa, isi face curatenie in casa o data pe luna (ca n-are timp), mananca pe unde apuca numai acasa nu, isi face o cana de cafea, asta fiind tot consumul lui de apa pentru gatit etc.....
Oamenii au un consum foarte diferit de apa si acest consum il fac peste tot pe unde isi duc traiul. V-am mai spus, este o mare diferenta de consum intre un casnic si un om care are un serviciu de dimineata pana seara tarziu.
Stau lunar, de ani de zile, cu ochii in situatia consumurilor de apa si ii cunosc pe oameni. Tocmai de aceea am si luat partea, ca sa zic asa, unor prezumtivi pedepsiti de abuzurile cuiva care se crede indreptatit sa aplice un pasaj de lege fara sa cerceteze si cauzele unor consumuri mici.
Pe de alta parte, acesti oameni, daca sunt prinsi cu furt de apa trebuie pusi sa plateasca toate pierderile de apa - fara mila, dar pana atunci trebuie dovediti!
Asta spun!

danuttan a scris:
Apa Nova imi spune sa dau la verificat contorul central (contra cost,bineinteles).Si o sa-mi spuna ca e bun,ca doar nu sunt prosti.Sunt unii care dau sub 1mc/luna/apartament,in conditiile in care sunt 2 persoane in casa si numai un rezervor de apa la WC are capacitate 7-9 litri.O fi normal sa platesc eu posibilele ''aranjamente'' ale unora?

Am citat din spusele dumneavoastra pentru ca aici se poate gasi raspunsul sau macar se poate incerca.
Da, este posibil ca apometrul de la bransament sa inregistreze mai mult decat consumul real. Cat ar costa verificare acestuia? Sigur mai putin decat va costa 100 m.c. de apa!
Apoi sublinierea urmatoare mai da o solutie si aceasta nu va costa nimic. Trebuie doar sa nu mai asteptati "sa va dea unii" ci sa mergeti personal (pesupun ca sunteti in conducerea asociatiei, presedinte, membru in comitet, administrator) si cititi toate apometrele in fiecare luna in aceasi zi cand se face citirea apometrului general. Chiar citite cu o zi inainte si o zi dupa (adica in 3 zile sa-i gasiti pe fiecare acasa), ar fi mult mai corect consumul adunat din aceste apometre decat sa-l primiti de la proprietari.
Incercati, verificati indexul si sigilile, sigilati unde este nevoie, cititi, calculati si daca nu se apropie consumul, in doua luni consecutiv, platiti si verificati apometrul general.
Dar, eu cred ca nu va mai fi nevoie daca verificati indexul din fiecare apartament.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Adriantot, moderator
Da,este cea mai viabila solutie.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum minim apa hervel hervel buna ziua stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari probleme apometre gabrieladinu gabrieladinu in cazul in care apometrele se defecteaza si proprietarul nu este dispus sa le inlocuiasca cum se procedeaza sa plateasca pausal consumul de ... (vezi toată discuția)
Ordinul anrsc 343/2010 mihaela nedelea mihaela nedelea Referitor aplicarea ordinului nr.343 din 13 iulie 2010,la art.1 al normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii ... (vezi toată discuția)