danuttan a scris:
Apa Nova imi spune sa dau la verificat contorul central (contra cost,bineinteles).Si o sa-mi spuna ca e bun,ca doar nu sunt prosti.Sunt unii care dau sub 1mc/luna/apartament,in conditiile in care sunt 2 persoane in casa si numai un rezervor de apa la WC are capacitate 7-9 litri.O fi normal sa platesc eu posibilele ''aranjamente'' ale unora?
Am citat din spusele dumneavoastra pentru ca aici se poate gasi raspunsul sau macar se poate incerca.
Da, este posibil ca apometrul de la bransament sa inregistreze mai mult decat consumul real. Cat ar costa verificare acestuia? Sigur mai putin decat va costa 100 m.c. de apa!
Apoi sublinierea urmatoare mai da o solutie si aceasta nu va costa nimic. Trebuie doar sa nu mai asteptati "sa va dea unii" ci sa mergeti personal (pesupun ca sunteti in conducerea asociatiei, presedinte, membru in comitet, administrator) si cititi toate apometrele in fiecare luna in aceasi zi cand se face citirea apometrului general. Chiar citite cu o zi inainte si o zi dupa (adica in 3 zile sa-i gasiti pe fiecare acasa), ar fi mult mai corect consumul adunat din aceste apometre decat sa-l primiti de la proprietari.
Incercati, verificati indexul si sigilile, sigilati unde este nevoie, cititi, calculati si daca nu se apropie consumul, in doua luni consecutiv, platiti si verificati apometrul general.
Dar, eu cred ca nu va mai fi nevoie daca verificati indexul din fiecare apartament.