avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie functionare comert cu ridicata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie functionare comert cu ridicata

Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Doresc sa infiintez o firma care va avea ca principal obiect de activitate "comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului" (cod CAEN 4651). Conform OG 99 si Legii 650, trebuie sa obtin autorizatia de functionare de la Primarie.
Firma va functiona cam asa:
Eu voi achizitiona marfa de la un distribuitor (care nu are voie sa comercializeze produsele consumatorului final, decat unui revanzator) si o voi vinde mai departe clientului. Clientul ia marfa direct din depozitul distribuitorului meu iar in sediul firmei mele va fi doar o activitate de birou, contabilizarea facturile primite de la distribuitorul meu si cele emise de mine clientilor. Fizic, marfa nu ajunge la mine niciodata.
Am discutat la primarie si ei imi spun ca nu pot obtine autorizatia de functionare pt ca sediul (care e 1 camera dintr-un apartament locuinta) trebuie sa fie destinat unei astfel de activitati (depozit).
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elavita , utilizator 19:04, 27 August 2008
elavita a scris:

Doresc sa infiintez o firma care va avea ca principal obiect de activitate "comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului" (cod CAEN 4651). Conform OG 99 si Legii 650, trebuie sa obtin autorizatia de functionare de la Primarie.

Sau schimbat lucrurile. Nu primaria da autorizare ci conform OUG 44 din 2008 ORC. Firma daca v-ati adresat primariei e persoana fizica autorizata ca altfel nu aveati ce cauta la primarie.

Firma va functiona cam asa:
Eu voi achizitiona marfa de la un distribuitor (care nu are voie sa comercializeze produsele consumatorului final, decat unui revanzator) si o voi vinde mai departe clientului. Clientul ia marfa direct din depozitul distribuitorului meu iar in sediul firmei mele va fi doar o activitate de birou, contabilizarea facturile primite de la distribuitorul meu si cele emise de mine clientilor. Fizic, marfa nu ajunge la mine niciodata.

Un contract de mandat va rezolva problema.

Am discutat la primarie si ei imi spun ca nu pot obtine autorizatia de functionare pt ca sediul (care e 1 camera dintr-un apartament locuinta) trebuie sa fie destinat unei astfel de activitati (depozit).

Discutia la primarie a fostprobabil inainte de aprilie 2008 sau nu stiu inca de schimbari si mai elibereaza autorizatii.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Ce va ofera posibilitatile legale si ce va indeamna inima.
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Am aruncat un ochi peste OUG 44/2008 dar, din ce am citit, aceasta se refera la persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale, fara personalitate juridica.
Firma despre care va vorbeam doresc sa fie un SRL, cu 2 asociati, inregistrata la ORC ca persoana juridica. In acest caz cred ca nu se aplica OUG 44 si raman in vigoare prevederile Legii 650.

Bineinteles ca nu doresc a eluda legea, din aceasta cauza incerc sa ma documentez si sa obtin toate autorizatiile necesare.
Pe de alta parte, atata timp cat am deja un portofoliu de potentiali clienti, nu vreau nici sa renunt la afacere. #-o
Copletati o declaratie pe propie raspundere( model 2) si autorizati activitatea la terti- la beneficiari- in afara sediilor( este ultima rubrica) pe care bineanteles o inregistrati la Reg. com. in schimbul carea vi se va elibera un certificat constatator in care se va specifica ca sunteti autorizat sa desfasurati activitatea respectiva in afara sediilor.
Va multumesc frumos.
Sper sa fie suficient pt cei de la primarie. Probabil in astfel de situatii nici nu va mai fi necesara autorizatia de la ei, chiar daca activitatea principala va ramane comertul cu ridicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa scap de hartuiala anaf zgavardici    mirel zgavardici mirel in anul 2001 am obtinut autorizatia de functionare de la PRIMARIA PLOIESTI , avand ca obiect de activitate : confectia de chei si lacatuserie , yale si ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat si autorizatie de la primarie timtim timtim buna ziua, am o firma in sibiu si un salon de remodelare deschis. doresc sa fac o revista cu distribuire gratuita iar redactia este chiar sediul social, am ... (vezi toată discuția)
Dacã se poate rãspuns urgent mefi mefi Doresc să ştiu ce acte trebuie şi unde anume să mă adresez pentru a deschide o firmă de PFA ( PERSOANÃ FIZICÃ AUTORIZATÃ ).Am un spaţiu la părinţi ... (vezi toată discuția)