avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale casa de marcat si autorizatie de la primarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

casa de marcat si autorizatie de la primarie

buna ziua,
am o firma in sibiu si un salon de remodelare deschis. doresc sa fac o revista cu distribuire gratuita iar redactia este chiar sediul social, am inteles ca daca cele doua coincid nu trebuie mers la registru comertului. Intrebare de fapt este :am nevoiede autorizatii de functionare si daca da d eunde, atat timp cat doar stau acolo si asez in pagina articolele pe care le trimit la tipografia cu care am contract spre a le tipari???? si inca ceva. eu vand spetiul efectiv pentru reclama/anunt in revista. e impetuos necesar sa achizitionez casa de marcat sua pot emite facturi si chitante pe cei 2 lei contravaloare a anuntului de exemplu? va multumesc
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 20:39, 17 Mai 2013
Pentru inceput trebuie sa verificati daca pe certificatul constatator obtinut de la ORC pentruactivitatile desfasurate la sediul societatii, este autorizata si activitatea de redactie (!!!).
Autorizatia de functionare o obtineti de la Primarie (sediul din Piata Mare -Centru de informare pentru cetateni). ATENTIE: vi se va da autorizatie doar pentru activitatile inscrise in certificatul constatator eliberat de ORC.
Aveti nevoie de casa de marcat doar in situatia in care desfasurati comert catre persoane fizice. Daca vindeti doar persoanelor juridice, este suficienta factura si chitanta. Incazul in care veti vinde si persoanelor fizice, dar nu doriti sa folositi casa de marcat, veti factura iar incasarea se va face obligatoriu prin banca.
In cazul in care va incadrati in situatia pentru care sunteti obligat sa folositi casa de marcat, veti avea un cost suplimentar cu achizitionarea si fiscalizarea casei de marcat de aprox. 850 lei. (costul unei case de marcat + fiscalizare + contract revizie si introducere coduri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema casa de marcat si autorizatie timtim timtim buna ziua, am o firma in Sibiu si un salon de remodelare deschis. doresc sa fac o revista cu distribuire gratuita iar redactia este chiar sediul social, am ... (vezi toată discuția)
Pfa -casa de marcat taxi alexadutu alexadutu buna ziua am achizitionat casa de marcat taxi in data de 29.08.2008 pf popescu ion cu cnp 154041234........, de la distribuitor autorizat pe case de marcat ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru sanda37 sanda37 avand un srl magazin mixt cu punct de lucru ,as dori sa mai deschid un punct de lucru in alt sat din apropiere. ce trebuie sa fac ? unde trebuie sa merg si ... (vezi toată discuția)