avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de contestare decizie de sanctionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de contestare decizie de sanctionare

Codul muncii prevede 30 zile cal. pentru contestarea deciziei de santionare iar de HR ni s-a spus ca termenul corect este de 45 zile, conform legii dialogului social.
E corect? care lege se aplica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 30 August 2011
Termenul de 30 de zile e termenul corect, art 268 alin 1 lit b Codul muncii. Aveti grija. Este o capcana.
45 de zile cf. legii dialogului social.
Fiind vorba despre o decizie de sanctionare , termenul de contestare este cel prevazut la art.268 alin.1 lit.b C.mun. sau de art.252 (5) C.mun. , care prevad ca : Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie sanctiune disciplinara costel58 costel58 Am fost sanctionat disciplinar cu reducerea salariului iar in decizie mi se specifica termenul de contestatie de 45 de zile(nu de 30 zile) Este valabil ... (vezi toată discuția)
In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? imosoft imosoft Buna ziua, In cazul concedierii disciplinare se poate depune contestatie in 30 de zile sau 45 de zile? Un articol de pe avocatnet sustine ca ar fi 30 de ... (vezi toată discuția)
Termenul in care se contesta si se judeca decizia de concediere codulmuncii codulmuncii Bine v-am regasit. In codul muncii decizia de incetare a cim se contesta in termen de 30 de zile calendaristice de la comunicare. In legea dialogului social ... (vezi toată discuția)