avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiuni parti sociale/schimbare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiuni parti sociale/schimbare administrator

in cazul cesiunilor de parti, cand unul din asociati este si administrator, ce este de facut?
cum se poate descarca de marfa?
cum poate fi sigur ca se va plati la timp , B.O. , semnate de el?
ce acte trebuiesc incheiate, ca sa nu mai aiba nici o raspundere, dupa cesiunea partilor?

in asteptarea unui raspuns
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:54, 28 August 2008
Raspunderea personala pentru fapte de natura penala , contraventionala ramane in termenul legal de prescriptie si dupa ce partile sociale s-au cedat.
ok, dar daca la momentul cesionarii, toate actele firmei sunt ok. dar sunt semnate B.O. cu o anumita data (dupa cedare), ce pot face?
pot face un proces de predare-primire catre noul administrator in care acesta se obliga sa plateasca aceste bilete la ordin?
Inafara actelor cerute de lege in cazul unei cesiuni de parti sociale ( contract cesiune, act aditional la actul constitutiv, inregistrarea la registrul Comertului), intre cele doua parti se pot perfecta orice alte acte , potrivit intelegerii partilor precum si acel proces-verbal de predare-primire a documentelor contabile.
In situatia prezentata de dvs., biletele la ordin vor trebui onorate de pers. care a preluat societatea, raspunderea apartinandu-i in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau cesiune IF10CRY IF10CRY DETIN O SOCIETATE COMERCIALA CU ACTELE LA ZI, MAI PRECIS UN DEPOZIT DE MATERIALE DE CONSTRUCTII ADICA O HALA +UTILAJE +MARFA DE PE STOC.DORESC SA CEDEZ ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand o firma cu datorii valy75 valy75 vreau sa vand un srl cu datorii la terti si la stat, dupa predarea activului si pasivului societatii, daca noul actionar nu plateste datoriile preluate mai put ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)