avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare definitiva

In 2004 am obtinut o hotarare judecatoresca privind rectificare act stare civila, cu drept de recurs in termen de 15 zile. La data respectiva eram plecata din tara. Ulterior nu am mai facut nici un demers in aceasta privinta. Acum avand nevoie de rectificarea respectiva, mi sa spus ca e necesara hotararea judecatoreasca definitiva. Intrebarea e, hotararea definitiva se da automat daca nu face nimeni recurs? Cum pot intra in posesia ei si de unde? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:43, 31 August 2011
buna ziua,
hotararea a ramas irevocabila (definitiva) prin nerecurare, ca atare va duceti la instanta care a pronuntat hotararea cu o cerere pentru a va elibera o copie legalizata. anexati o taxa de timbru judiciar de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei
Multumesc pentru raspuns. Nu sunt din Bucuresti , imi puteti spune va rog, daca se elibereaza pe loc, sau dureaza cateva zile ? Mentionez ca am trimis in 24/06/2011 o cerere prin scrisoare recomandata la adresa care figura pe comunicarea ordinului judecatoresc din 2004, cu taxa de timbru, timbru judiciar, insa nu am primit nici un raspuns. Daca ma duc personal dupa aceasta hotarare, unde anume trebuie sa ma adresez, la arhija sau la judecatoria sectorului 1 ( str Stavropoleos nr 6, Sector 3 de unde am primit comunicarea ). Multumesc.
Judecatoria Sectorului 1 nu mai este demult pe str. Stavropoleos! S-a mutat in str. Danielopol Gheorghe nr. 2-4, sector 4. Mergeti acolo la arhiva si va interesati.
Atentie, inca este vacanta judecatoreasca si sunt numai anumite zile in care se lucreaza cu publicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia finala nt01mus nt01mus Buna ziua! Am facut contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie, iar la data de 10 aprilie 2009 s-a admis cererea. Intrebarea mea este: ce ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila mobil mobil Buna ziua, am avut procesul de divort acum 1 an la judecatoria de sector in calitate de parat si nu m-am prezentat,apoi am facut apel si dosarul a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)