avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare definitiva si irevocabila

Buna ziua,
am avut procesul de divort acum 1 an la judecatoria de sector in calitate de parat si nu m-am prezentat,apoi am facut apel si dosarul a ajuns la tribunalul Bucuresti.La apel nu m-am prezentat,asadar s-a anulat ca netimbrat cu drept de recurs 15 zile de la comunicare.Cumunicarea nu am primit-o deoarece s-a trimis la adresa fostului sot si s-a respins pe motivul lipsei mele de la domiciliuAcum dosarul este la judecatoria de sector.Mi-au eliberat de la registratura legalizarile la decizia civia emisa de tribunal ( 2 ex ) si sentinta civila de catre judecatorie ( 3 ex ).Am vrut sa-mi schimb numele si la politie mi-au cerut aceasta hotarare definitiva si irevocabila.Intrebarea mea este :pot sa trimit prin posta o cerere scrisa de mana s-au tehnoredactata prin care cer ca nu voi face recurs si sa-mi elibereze aceasta hotarare sau sa ma duc personal la judecatoria de sector,unde anume ?
va multumesc anticipat
dorina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:57, 9 August 2009
Daca hotararea a ramas definitiva si irevocabila nu mai puteti face si recurs, doar daca nu este definitiva va puteti prezenta sa spuneti ca sunteti de acord cu motivele din hotararea de divort.
hotararea este definitiva.Am nevoie de cea definitiva si irevocabila,in cazul asta ce pot face,cum se obtine aceasta?
cu multumiri
Va prezentati la judecatorie de sector, acolo unde s-a judecat in prima instanta dosarul, trebuie sa aveti hotararea instantei in original, chitanta de taxa de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 15 bani, faceti o cerere la arhiva si treaba se rezolva.
mobil a scris:

hotararea este definitiva.Am nevoie de cea definitiva si irevocabila,in cazul asta ce pot face,cum se obtine aceasta?
cu multumiri

Se face o cerere catre Judecatorie prin care solicitati eliberarea de copii de pe hotararea judecatoreascai, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila.
Taxele pe care trebuie sa le achitati sunt : 2 lei taxa judiciara de timbru si 0,15 lei timbru judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)