avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema ciudata de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema ciudata de proprietate

Salutare,

Am si eu o problema destul de ciudata:
Bloc 4 etaje, 15 apartamente. In 2005, 2 apartamente au facut cerere de racordare la reteaua de gaz a orasului.
1)Costul lucrarii: 43 milioane vechi(in 2005)
2)Din 2005 pana in 2011, mare parte s-au racordat la reteaua de gaz, platind proprietarilor tevii o suma de bani.

Problemele sunt urmatoarele:
1)Proprietarii tevii nu vor sa semeneze nici un fel de act care sa ateste ca au primit sumele de bani.
2)Nu stie nimeni exact pentru ce a dat/va da banii respectivi(drept de folosinta/proprietate)
3)Calculatia pretului de racordare este cel putin bizara:
-cele doua apartamente considera ca daca in loc sa se racordeze la gaz ar fi depus la banca cei 43 de milioane, pe perioada de 30 de zile, cu capitalizare, ar fi ajuns la suma X in august 2011(moment in care sa presupunem ca vreau eu sa imi racordez apartamentul). Suma X o impart acum la 15(nr. de apartamente din bloc) si ajung la pretul pe care trebuie sa il plateasca fiecare apartament pentru a se racorda. Partea cu adevarat interesanta vine acum:
Apartamentul care a facut calculatia insista ca dobanda in 2005 cand putea sa depuna banii la banca(BRD mai exact) era de 40%. Va rog sa nu radeti, desi e contabila, pare ca e plecata in lumea ei.

Recapitulare:
Cost initial de racordare: 43.000.000 lei
Dobanda insinuata de ei(realitatea e undeva la 10%): 40%/an(sper ca pe an se referea)
Perioada de depunere: 6.5 ani
Suma rezultata: ~370.000.000 lei(impozitul fiind deja oprit)

Eh, prin urmare, ar trebui sa platesc undeva la 20.000.000+ lei vechi ca sa am dreptul sa ma racordez la reteaua de gaz.

Intrebari:
1)Ce se poate face in acest caz?ii pot da in judecata pentru sumele ciudate pe care le cer si nu vor sa facem nici un fel de act?
2)Eu platesc, dar cum pot sa dau banii tinand cont ca nu vor sa semneze nici un fel de act.
3)Un avocat mi-a spus ca nu pot face nimic deoarece e proprietatea lor si pot sa ceara oricat vor.(pe ideea asta ar putea sa ceara 100.000$, de exemplu)
Cel mai recent răspuns: Grigorio , utilizator 19:11, 30 August 2011
N-are nimeni nici o idee?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire teava de gaze filip011 filip011 Buna ziua. Am si eu o intrebare, la care nu am gasit un raspuns pana in momentul de fata. Anul acesta am cumparat un apartament intr-un bloc construit inainte ... (vezi toată discuția)
Racordare teava de gaz - cota parte nklara nklara Buna ziua, rog persoanele care sunt in cunostinta de cauza sa imi explice cum se calculeaza partea ce imi revine din investitia cu tevile comune din scara ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)