avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu scandal, domiciliu + incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu scandal, domiciliu + incredintare minor

Buna ziua, vreau sa intentez divort, am un copil de un an, sotul ma ameninta ca daca parasesc domiciliul comun impreuna cu copilul imi va face rau mie si parintilor mei. As dori sa stiu daca pot depune plangere penala pentru violenta verbala, efectiv ma terorizeaza. In plus, daca ma mut la parintii mei, as dori sa stiu ce sanse ar avea sa-mi ia copilul - ma ameninta ca vine cu politia peste noi, ca in niciun caz n-o sa lase copilul sa plece de acasa de unde locuim acum. ln contextul asta, ce relevanta are faptul ca adresa mea din buletin este cea de la parintii mei, nu cea de unde locuim impreuna acum. Cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:11, 30 August 2011
Are destula relevanta si domiciliul dv. insa depinde in ce context veti folosi acest lucru.
Daca intelegere nu exista, probabil ca se va ajunge la divort, fie el de comun acord fie la cererea unuia dintre dumneavoastra.
De regula, copilul este incredintat mamei, insa aici se tine in primul rand de interesul superior al copilului, si de multi alti factori.

"Fapta de a ameninta o persoana cu savrsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare ndreptate mpotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Actiunea penala se pune in miscare la plngerea prealabila a persoanei vatamate. mpacarea partilor nlatura raspunderea penela."
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters213050, utilizator
Asta inseamna ca pot depune plangere la politie pentru violenta verbala/ amenintari/ abuz psihic? Cum pot dovedi aceste fapte, in conditiile in care au avut loc acasa, niciodata in public? Plangerea este luata in considerare in absenta unui martor (respectiv a unei persoane prezente la momentul respectiv) ?
Ar fi recomandabil sa consultati un avocat mai inainte de a face orice miscare.
Plangere puteti depune dar daca el nu recunoaste nu se va intampla nimic.
Este indicat sa deschideti urgent si divortul cu solicitarea incredintarii minorului catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu madasey16 madasey16 In situatia in care cumnatul meu (sotul surorii mele) patrunde cu forta in casa parintilor mei in care eu impreuna cu familia mea locuim de 5 ani si imi ... (vezi toată discuția)
Divort amenintari adriana93 adriana93 Buna ziua am 24 de ani si sunt casatorita de 1 an si 5 luni.as dori sa divortez de sot din motive de neintelegere si cred ca ma si inseala deoarece am gasit ... (vezi toată discuția)
Divort al3xia35 al3xia35 buna seara... am si eu o mica mare problema. actualul meu \"prieten\" este insurat. nevasta sa a intentat divort acum 2 ani jumate dupa care a renuntat. ... (vezi toată discuția)