Buna ziua am 24 de ani si sunt casatorita de 1 an si 5 luni.as dori sa divortez de sot din motive de neintelegere si cred ca ma si inseala deoarece am gasit diverse poze in laptop cu mai multe femei si intro poza apare si el alaturi de o fata.sotul este foarte violent si fizic si verbal.inainte de casatorie ma agresat fizic dar am incercat sa trec peste...acum ma ameninta ca nu voi scapa de el niciodata si ca daca incerc sa fac ceva le va spune parintiilor mei ca ma prostituez.cand aduc eu vorba de divort devine foarte violent verbal si ma face in toate felurile si zice ca miam batut joc de el atata timp...azi ma ameninta si ma face in toate felurile si a doua zi imi zice ca ma iubeste si vrea sa fie bine...eu nu mai suport.cum credeti ca ar trebui sa procedez?e un om foarte razbunator
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Puteti depune plangere la politie pentru amenintare, daca insista cu aceasta atitudine.
Referitor la cum ar trebui sa procedati, sunteti singura in masura sa luati o decizie.
Pe de alta parte, afirmatiile pe care le face sotul dvs., trebuiesc dovedite, nu doar vorbe.
In opinia mea, abia dupa ce veti lua o decizie, veti putea fi indrumata in pasii pe care-i veti avea de urmat de catre un avocat.
Multumesc de raspuns.pot dovedi am mesaje de la el si lam si inregistrat cand ne certam si zicea ca ma omoara...eu as vrea sa divortez dar mie teama si pentru parintii mei...ei nu stiu la cat de departe sa ajuns
Introduceti actiune de divort,mutati-va la parinti sau la alte rude,daca continua cu amenintarile formulati plangere penala,consultati un avocat pentru a afla ce variante aveti ,obtinerea unui ordin de protectie etc.Succes.
Amenintari
dumutaadrianred
Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)