avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa pentru violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa pentru violare de domiciliu

Buna ziua .Am si eu o intrebare.Noaptea trecuta fostul meu "concubin" cu care am o fetita in varsta de un an( fetita este pe numele meu ) a intrat in casa mea cu forta injurandu-ma facand crize de gelozie si un mare scandal. M-a lovit peste cap cu pumni palma in timp ce fetita era in bratele mele ,cu pumni la coaste, in spate, bineinteles ca "pricepandu-se" la batai a avut grija sa nu imi lase urme care se pot vedea .Apoi a scos cutitu ( briceag mare ,pe care il poarta la el mereu ) si ma amenintat cu el am inceput sa tip de frica si pentru a ma auzi cineva din vecini in momentu acela ma strans de gat si mi-a zis ca ma omoara daca spun cuiva apoi a fugit deoarece vecini auzisera scandalul si venisera la usa .Intrebarea mea este ce as putea face cum as putea proceda ca sa plateasca pentru tot raul facut , si pentru a fi decazut din drepturile parintesti ?>
Cel mai recent răspuns: AndreeaBet , utilizator 15:15, 9 Mai 2016
Numele topicului este"Pedeapsa pentru violare de domiciliu".Putem vorbi de aceasta infractiune daca fostul"concubin" nu avea trecuta pe CI adresa respectiva, daca nu avea trecuta adresa putem vorbi de viloare de domiciliu care se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda[Art.224(2)NCP]intucat persoana respectiva a savarsit fapta noaptea si era inarmata cu un briceag.Actiune penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.Plangerea prealabila trebuie facuta in termen 3 luni de la data cand persoana vatamata a aflat de savarsirea faptei,daca nu este facuta plangerea prealabila in acest termen faptuitorul nu mai poate raspunde penal.Daca are domiciliul(resedinta) la acea adresa nu puteti face plangere prealabila ptr.violare domiciliu,ci ptr.lovire sau alte violente(art.193 NCP) si amenintare(art.206 NCP)
Nu are aceasta adresa trecuta in CI. Am depus astazi la politia orasului o reclamatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea proprietatii psimona201 psimona201 Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: Tatal meu a mostenit de la tatal sau o locuinta (casa la tara+curte). Aceasta casa a fost trecuta pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea fostului sot al verisoarei sotiei mele Cristi_Gologan Cristi_Gologan In iarna aceasta, verisoara sotiei mele a solicitat inceperea procedurii de divort impotriva fostului ei sot. Acesta a inceput de atunci sa o ameninte pe ... (vezi toată discuția)
Loviri - cuantum daune, sansa de castig daninemes1996 daninemes1996 [b]Buna ziua! Ma numesc Dani, am 19 ani si sambata in jurul orei 19:00 , ma aflam pe strada cu prietena mea, cand la un moment dat au aparut 3 indivizi pe ... (vezi toată discuția)