Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti care este termenul si baza legala pentru prescriptia dreptului de anulare a permisului de conducere auto.
Va multumesc!
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns, dar nu stiu unde este in acest act normativ ceeace ati mentionat dumneavoastra.
Citez mai jos:
"ORDONANTA DE URGENTA 195/2000 Modificat(a)
Emitent: Guvern
Domenii: Taxe vamale M.O. 580/2000
Ord. de urg. privind scutirea de la plata taxelor vamale, precum si a suprataxelor vamale pt. instalatii, echipamente, utilaje si parti ale acestora, know-how, precum si combustibili energetici
M.OF. 580 din 20 noiembrie 2000
ORDONANTÃ DE URGENTA
privind scutirea de la plata taxelor vamale, precum si
a suprataxelor vamale pentru instalatii, echipamente,
utilaje si parti ale acestora, know-how, precum si combustibili
energetici care sunt importati prin credite externe contractate
cu garantia statului de companii si societati nationale, institutii
publice si societati comerciale "
Am analizat si ou 195/2002, dar capitolul X nu are sectiuni si face referire la altceva.
Art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002:
- titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judectoreasca ramas a definitiva pentru o infraciune care a avut ca rezultat uciderea sau vatmarea corporala a unei persoane, savarita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulaie;
- titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judectoreasca ramasa definitiva pentru infraciunile prevzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) i (5), art.89 alin.(1) i (2), art.90 alin. (1) i art.92 alin.(3);
- titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotrre judectoreasc rmas definitiv, pedeapsa complementar a interzicerii exercitrii profesiei sau ocupaiei de conductor de vehicule, prevzut la art.64 lit.c) din Codul penal;
- permisul de conducere a fost obinut cu nclcarea normelor legale, situaie constatat de instana competent;
- permisul de conducere a fost obinut n perioada n care titularul era cercetat sau judecat n cadrul unui proces penal pentru svrirea unei infraciuni la regimul circulaiei pe drumurile publice, atunci cnd acesta a fost condamnat printr-o hotrre judectoreasc rmas definitiv.
Permis
violyd
buna ziua
va rog sa-mi spuneti daca daca dupa intocmirea unui dosar penal pentru conducere permis suspendat se mai adauga ceva la pedeapsa de 90 zile pe ... (vezi toată discuția)