avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti ce optiuni am in legatura cu varsta de pensionare.
- sunt femeie
-sunt nascuta in iunie 1958
- lucrez neintrerupt din octombrie 1977 , un an somaj , grupa III .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:03, 30 August 2011
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa iulie 2019 la virsta standard de pensionare de 61 ani si 1 luni.
Limita de varsta la 61 de ani si 1 luna.Pensie anticipata sau anticipata partiala la 56 de ani si 1 luna.Pentru pensie anticipata fara penalizare conditia de stagiu este de 39 de ani si 1 luna.Pentru pensie anticipata cu penalizare conditia de stagiu este de 31 de ani si 1 luna.Penalizarea va fi de 45%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea anticipata mihailaelena mihailaelena sunt nascuta in anul 1958 luna ianuarie .Cind pot iesi la pensie anticipat sau partial anticipat?Amvechimea in munca neitrerupta de 31 ani. (vezi toată discuția)
Pensionare limita de varsta elet_mm elet_mm Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ma pensionez pentru limita de varsta, daca sunt nascuta in 1958-13 Martie, am o vechime in munca de 26 ani, ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)