In urma incetarii activitatii, la cerere, cum procedez daca angajatorul nu mi-a eliberat nici o dovada( decizie de incetare vizata de ITM), sustinand ca a suspendat activitatea si trimitandu-ma la ITM daca doresc vreo dovada. Ma gandeam ca ma pot adresa la ITM cu copie dupa contractul de munca pentru a avea referinte asupra numarului de dosar si nume inspector. Precizez ca nu am nici copie dupa cererea mea de incetare aprobata de societate. Ma puteti sfatui altfel?
Incepand cu 01.01.2011 ITM nu mai vizeaza statele de plata, CIM si altele.
Totusi, nu se poate sa fi incetat CIM al unui angajat fara sa se emita o decizie ! Unde se specifica art. cf. caruia CIM s-a incheiat, data, etc....... ?
Cel putin asta este parerea mea - recunosc, nu foarte avizata ....
Aveti doua posibilitati: fie va adresati ITM-ului , fie va adresati instantei de judecata ...
La ITM depuneti o sesizare prin care solicitati sa vi se comunice daca angajatorul a depus si transmis decizia de incetarea a c.i.m. (situatie valabila pana la 01.01.2011) sau a transmis decizia de incetare a raportului dvs de munca (situatie valabila dupa 01.01.2011).
In instanta promovati o actiune avand ca obiect obligatia de a face - emiterea si comunicarea deciziei de incetare a c.i.m. .
Multumiri pentru raspuns si va rog sa-mi precizati , fara a lua in calcul a doua varianta expusa de Dvs, adresarea la instanta de judecata considerand-o mult prea dura, daca sesizarea consta intr-o cerere scrisa adresata ITM sau exista un departament in cadrul ITM unde ma pot informa, pe baza datelor de identificare ale angajatorului, asupra modificarilor aduse de acesta contractului meu.
Contract munca
motocclaudia
Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)
Control itm
sanducatanas
1.Am avut un control de la ITM in urma caruia am primit o lista de masuri cu termen de rezolvare.Trebuie sa raspund la acestea sau vor fi verificate la un ... (vezi toată discuția)