avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTROL ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTROL ITM

1.Am avut un control de la ITM in urma caruia am primit o lista de masuri cu termen de rezolvare.Trebuie sa raspund la acestea sau vor fi verificate la un control ulterior?
2.Am avut o salariata cu CIM pe durata nedeterminata.Patronul mi-a transmis telefonic ca a primit cerere de preaviz din care nu reiesea daca este demisie sau
sau incetarea contractului cu acordul partilor.Mentionez ca cererea era antedatata si
de la data depunerii ei angajata nu s-a mai prezentat la serviciu.I-am desfacut contractul de munca conform art.55/b dupa o discutie telefonica cu salariata care
s-a declarat de acord cu desfacerea CIM cu art.55/b.
Acum la ITM mi se cere sa depun cererea care de preaviz care a depus-o angajata si pe care nu am mai pastrat-o.Intrebarea mea este : am incalcat legea si care este
sanctiunea.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 20 Decembrie 2011
buna ziua !
PROCESUL VERBAL DE CONTROL este insotit de o anexa cu Masuri, de indeplinit si cu termen ,de regula 30-60-90 zile;cu recomandarea de a comunica in scris modul de indeplinire a acestora; in caz contrar, conform legii 108/1999 se pot aplica amenzi; deci raspundeti scris despre indeplinire sau mai solicitati motivat un nou termen;
daca salariata a primit decizia de incetare, conform art. 55/b, are cale de atac,daca e nemultumita; nu ar trebui sa aibe; ati tratat-o legal si elegant; cei de la control, daca va cer acel act si dvs nu-l mai aveti, le depuneti copia deciziei si motivati faptul ca nu mai detineti scriptul; nu au ce sa va faca decat alte... sicane;totul este sa fie multumit "beneficiarul" deciziei;ceilalti actioneaza doar la sesizare sau...rea credinta;
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
consilier juridic, utilizator
1. Trebuie sa le indepliniti acele masuri stabilite de catre ITM , in caz contrar suneti pasibil de amenda in baza legii nr.108/1999 , art.21.

2. In cazul incetarii c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. la baza deciziei de incetare ar trebui sa stea cererea salariatului sau a angajatorului in acest sens, chiar daca legea nu prevede cum trebuie sa fie exprimat acest acord.

3. Daca salariata este nemultumita de temeiul de drept al incetarii c.i.m. , se poate adresa instantei pentru anularea acestei decizii si pentru constatarea ca raportul ei de munca a incetat prin demisie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 79(7) sau art 55 (b)? nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna ziua. Am o salariata ce si-a facut cererea de demisie fara preaviz pe data de 05.02.2010, dar incepand cu data de 29.03.2010, timp in care va preda ... (vezi toată discuția)
Carui articol din codul muncii corespund interpretarile? Nina1 Nina1 Buna seara. Carui articol din Codul Muncii corespund interpretarile privind: 1.[i]Anulare C.I.M.[/i] \"Nulitatea presupune existenta unor cauze de ... (vezi toată discuția)
Demisie bodo gabriella bodo gabriella doresc sa ma interesez in noul cod al muncii cu ce articol se poate desface contractul de munca la zi cu acordul partilor?? cineva doreste sa plece sa lucreze ... (vezi toată discuția)