buna ziua. vreau un sfat de la dv. in privinta unei mosteniri .
mama mea provine dintr-o familie cu trei frati,doua fete si un baiat,dupa moartea ei am inteles ca eu cum s-ar spune ,am drepturi de mostenire la fel ca si fratii ei( matusa si unchiul meu). In 1992 a murit bunicul meu ,dupa ceva timp a murit si un frate de-al sau care din nustiu ce motive a lasat si acesta o mostenire bunicii mele ,sotia bunicului. Eu nu am stiut iar ei acolo la tara au facut ce au vrut.
in 2010 s-a dus si bunica ,eu am aflat intamplator dupa cateva luni,iar cand am fost sa vorbesc cu matusa si cu unchiu' au zis ca bunica a vandut tot lui unchiu.
Eu nu am vazut nici un act de nici un fel !
Ce e de facut si cum trebuie sa procedez ?
p.s. Din gura satului am aflat ca la notar au spus ca nu mai e nimeni in afara de ei cu drept la mostenire.
v-ati interesat la notar daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunica dvs? matusa dvs v-a aratat certificatul de mostenitor al dansei? e complicat, pare ca vi s-a furat dreptul la mostenire. de aceea e bine sa consultati un avocat, poate puteti promova actiune in instanta pt anularea actului.
Aveti dreptul la partea care i-ar fi revenit mamei, daca aceasta n-ar fi predecedat bunicilor, aveti aceleasi drepturi ca si fratii mamei dvs. Notarul competent e cel din localitatea de la ultimul domiciliu al defunctilor/bunicilor. Trebuie sa cereti unchiului si matusii certificatul de mostenitor dupa bunici si pretinsul contract de vanzare-cumparare sau sa aflati la ce notar s-a facut succesiunea si sa mergeti sa vorbiti cu el, dovedind cu actele dvs de stare civila, ca sunteti nepotul bunicilor.
In orice caz, nu cred ca bunica putea sa vada din punct de vedere legal toata averea unchiului, daca existau bunuri comune ale bunicilor dobandite dupa casatorie.
Oricum, nu veti ramane pagubit, in cel mai rau caz trebui sa-i dati in judecata, ca sa va puteti primi partea, insa trebuie sa vedeti prima data daca exista certificat de mostenitor sau contract de vanzare-cumparare.
Certificat mostenitor
INGINEL
Buna ziua
Matusa mea din partea mamei a decedat, ea a fost casatorita cu unchiul care avea o fiica din prima casatorie.
Unchiul a decedat in 2004, dar nu sa ... (vezi toată discuția)