avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FURT DE BANI PT SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FURT DE BANI PT SUCCESIUNE

Am fost la un notar in Bucuresti pt succesiune pe cimitir si casa si inainte de a se apuca de acte mi-a cerut 150 lei.
Bun si facut.
Mi s-a spus ca se vor scadea la acte.
Am platit tot ce mi sa- cerut si mi sa- dat chitanta pt actetele intocmite separat.
Prima data am mentionat ca sint niste bani si sa-i scada din plata actelor de succesiune.Mi s- a spus nu acum.
Am platit totul conform celor cerute de notar.
Am venit acasa si am sunat la telefon spunind ca s-au uitat cei 150 lei,mi s-a spus ca acesti bani vor merge la camera notarilor pt ce nu stiu,iar eu am spus ca nu am chitanta si cine va semna ?
Intrebari fara raspuns,metode de lucru neintelese sau mai bine spus o alta forma de furt.
Eu stiu cind te duci la notar platesti ce ti se cere si se da chitanta in care se arata si cota de tva.
Poate stie cineva daca pt succesinue trebuie sa dai bani in avans pt a lucra dosarul si daca camera notarilor cere vreo taxa de care nimeni nu stie.
Multumesc!:(:(:(:(:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Burghe , utilizator 21:37, 25 Septembrie 2024
Faceti o reclamatie scrisa la Camera Notarilor Publici Bucuresti, respectiv la Uniunea Nationala a Notarilor Publici.
In mod normal, se primeste bon fiscal pt. onorariu, legalizari acte stare civila si chitanta pt. comanda de extras de carte funciara.
Aveti certificat de mostenitor? La sfarsitul lui, pe verso, pe incheierea de autentificare trebuie sa apara si taxarea.

Pe viitor, sa nu dati bani fara sa primiti/cereti insistent in schimb o chitanta sau un bon fiscal, macar o copie xerox ar fi trebuit sa cereti. Altfel, puteti avea dificultati in probarea spuselor dvs.
nu se da nimic in avans. taxele notariale se achita la finalizarea actelor. ar fi bine sa faceti o sesizare scrisa la camera notarilor publici impotriva notarului,.
Am fost la notar cu mama mea care e martor ca ni s-au cerut bani pt inceperea dosarului de succesiune.
Am pățit și eu cu un notar același lucru, in luna iulie. Mi-a cerut 150 lei pt întocmirea dosarului de succesiune pe care și i-a băgat cu tupeu în buzunarul de la cămașă în fața mea, fără să taie chitanță.

brucca a scris:

Am fost la notar cu mama mea care e martor ca ni s-au cerut bani pt inceperea dosarului de succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere impotriva unui notar din bucuresti brucca brucca In luna iunie 2011 am fost la un notar din Bucuresti ,sector 1 ,pt a face succesiune dupa urma tatalui meu pe cimitir si casa impreuna cu mama mea si specific ... (vezi toată discuția)
Platit avans, pierdut chitanta, platit integral produsul. cum pot recupera avansul? razvan_smart razvan_smart Buna ziua! Am urmatoarea problema. In ziua de vineri am fost intr-un local sa fac rezervare si am platit un avans de 150 Ron pentru consumatia ce urma a fi ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune victor1971 victor1971 Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate ... (vezi toată discuția)